Urmărește CSM Focșani 2007

Anul 2019, cum a fost, cum va fi 2020 – Tenis, cu Maria-Daciana Ciubotaru!

Pe Maria Ciubotaru o știu pe terenurile de tenis de pe când era un puiuț de fată, ceva mai înaltă decât racheta. Câteva trăsături i-au rămas neschimbate și care o definesc și ca sportivă și ca tânără domnișoară care va împlini 15 ani în această lună – zâmbetul cuceritor, bucuria de a fi pe terenul de tenis, frumusețea, voința și talentul. Un talent mare, confirmat în anii, mulți, de când învață și joacă tenis!
A început cu o medalie de bronz la dublu, la 10 ani, a continuat cu alte medalii naționale, cele mai multe și mai importante fiind în 2019 când a fost
împreună cu Cara Meșter, campioana României și campioana internațională a României la 14 ani, campioana selecției naționale 14 ani, care i-a adus și promovarea în Lotul Național U 14. A jucat cu echipa României în Winter Cup, la simplu și la dublu, a participat la Turneul Futures Vrancea Trophy – Trofeul CJ Vrancea și al Municipiului Focșani, a jucat semininală la simplu la turneul ITF juniori la Regata Trophy Chisinău.
Site-ul Tennis Europe o clasează pe poziția a 48-a în ierarhia sportivelor U 14 la 30 decembrie 2019 și pe poziția 147 mondială, la categoria de junioare născute în 2003 și după. Maria a punctat pentru Rankig-ul european și cel mondial în, practic, toate turneele internaționale la care a participat în 209, în care a câștigat trofee la simplu sau la dublu, a jucat finale, semifinale ori sferturi de finală în Norvegia, Turcia, Spania, Portugalia, Bulgaria, Romania, Malta.
Despre cum a fost 2019 și ce așteptări are de la 2020, ne spune foarte tânăra campioană de la CSM Focșani 2007!
Maria Ciubotaru: ”2019 a fost un an diferit și o provocare. Am reușit să realizez multe dintre obiectivele anului, am învățat lucruri noi și am avut experiențe memorabile. A fost un an de dezvoltare și totodată un an bun! Aș vrea sa încep anul 2020 cu un rezultat bun la naționalele de 16 ani și să câștig împreună cu Cara (Meșter, n.n.) proba de dublu, poate chiar să ajung în lotul național, iar mai apoi să joc pentru România în Winter Cup. Să am rezultate mai bune la Itf-uri și titluri la turneele de U16!”.

Text preluat din Monitorul de Vrancea
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn