Sportivul numărul 1 al Vrancei la sporturile neolimpice în 2019 a fost, ca și în anul anterior, ca și în anii de când a revenit ca sportiv la un club din județ, Daniel Fusaru. Nimic surprinzător pentru un sportiv care are ca element definitoriu în CV titlul de campion național, european, mondial. De mulți ani. De atât de mulți și de atât de multe ori încât e dificil să-i socotești! În anul ce a trecut a făcut ceea ce știa mai bine ca sportiv. A adăugat colecției de medalii de aur, și argint noi medalii naționale, europene și mondiale. Este o personalitate puternică, are convingeri ferme despre sport și viață, are principii. Și lucrează respectându-le, aplicându-le. Ca sportiv, dar și ca antrenor și manager. Sportivii pe care îi pregătește ca sensei la CS Satori și CSM Focșani 2007 au fost la rândul lor, inclusiv în 2019 – și sunt convins că vor fi, campioni naționali, europeni sau mondiali. Olimpici nu pot fi pentru că disciplina karate SKDUN nu este inclusă între sporturile olimpice.
Pentru ancheta de presă a Monitorului de Vrancea, Daniel Fusaru, în tripla lui calitate de sportiv, antrenor și manager, mi-a dat o declarație din care redau aprecierile cele mai importante legate de subiectul discuției. Pe celelalte le-am reținut pentru discuții ulterioare deoarece nu pot fi expediate în câte o propoziție.
Cert este că Daniel Fusaru rămâne un campion de cursă lungă. Și în sport și în viață!
Daniel Fusaru: ”A fost un an bun pentru mine, dar foarte greu, cu multe încercări. Ca obiectiv, aveam să câștig campionatul mondial la individual. Echipa este echipă, depindem unul de altul, ne-am antrenat cum am putut, a ieșit bine și la echipe la masculin și la mixt. Eu, la individual, ca și campion mondial și european am beneficiat de o tragere la sorți cam dubioasă. Îmi doresc să lucrez în continuare doar cu vârfurile. Nu înseamnă că nu îmi mai place să antrenez sau că m-am săturat…. Să cresc niște copii. Dumneavoastră știți că trebuie să faci un plan, pe termen scurt, mediu și lung. Copiii care acum au 5-6 ani, vreau ca peste 12 ani sau 16 ani să-i duc acolo unde trebuie. Am luat locul întâi la sport neolimpic. Asta nu înseamnă că nu contează. Contează că sunt apreciat. Chiar dacă suntem sport neolimpic, muncim foarte mult. Poate mai mult decât alții. Noi ne vedem de ale noastre. M-am străduit să fiu și un antrenor bun și un sportiv bun și un manager bun. Îmi doresc cel mai mult liniște. Dacă ai liniște, poți să lucrezi. Dacă nu ai liniște și apar diverși factori perturbatori, nu-i bine!
Vă doresc un an bun, un an minunat! La mulți ani!”.
Karate – Campion de cursă lungă – Daniel Fusaru!
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn