CSM Focșani 2007

Urmărește CSM Focșani 2007               

Volei, play-off, Divizia A1 – Superbă echipă, superbă victorie!

DSCN6886CSM Focşani 2007 – Ştiinţa Miroslava Iaşi 3-2 (25-18, 11-25,DSCN6887 25-22, 15-10)

Formaţii

CSM Focşani 2007: Mihaela Cîrlan, Rositsa Kirilova, Ana Maria Cimpoeşu, Elena Mogozsan, Adina Samoilă Sava, Romina Coman, Mihaela DSCN6918Taşkiran, Alexandra Blaga, Alexandra Bîrgăoanu, Alexandra Ciucă, Ana Boantă, GeorgiaDSCN6900 Cristina Botezatu.

Ştiinţa Miroslava Iaşi: Andrada Koszte, Andreea Buzilă, Andreea Arhip, Florina Alexandru, Andra Ibănescu, Cătălina Poboroniuc, Ana Pal, Ana Delescu, Raluca Pichiu, Simona Filip, Tatiana Diaconiţa.

Scriu sub impresia unui final electrizant de meci, acompaniat, la fiecare punct al echipei favorite, de ovaţiile unuiDSCN6901 public aşa cum rar a fost în Sala Polivalentă. Este vorba despre întâlnirea dintre CSM Focşani 2007 şi Ştiinţa DSCN6922Miroslava Iaşi de sâmbătă seara, din prima zi a play-off-ului Diviziei A2. Era un final care încununa, poate, cea mai reuşită evoluţie din ultimii ani a superbelor fete şi a superbei echipe de volei a Focşaniului. Cele două formaţii se mai întâlniseră de două ori în campioant şi de fiecare dată de impuseseră ieşencele. Nu mai contează, acum, circumstanţele de atunci! Câştigaseră voleibalistele de la Miroslava Iaşi şi atât! Ştiinţa Miroslava Iaşi este o echipă cu un foarte bun management, indiscutabil de bună valoare la nivelul Divizia A2 şi care, spre exemplu de profesionism asociat cuDSCN6914 posiblităţi materiale, înregistrase jocurile făcute de CSM Focşani 2007 în primul play-off, cel cu Pro Volei Botoşani. Şi, normal studiase jocul echipei focşănene cu noul ridicător, Adina Samoilă Sava, în teren iar tehnicienii ieşeni îşi pregătiseră partitura în consecinţă. Ce nu au văzut atunci, au avut DSCN6924surpriza să constate în meciul de sâmbătă seara: formaţia focşăneană, dincolo de jucătoare de foarte bună calitate, a avut determinare, abnegaţie, chiar, un spirit de colegialitate ieşit din comun, o foarte bună pregătire tehnico-tactică a meciului. Şi convingerea că poate câştiga pentru că este mai bună! Cele spuse mai devreme sunt valabile pentru întreaga echipă focşăneană care a lăsat fără de replică diverşii contestatari, care, probabil, au avut motive de contestare, fără a avea întregul tablou al împrejurărilor în care s-a aflat aceasta într-un moment ori altul. Despre evoluţia pe seturi! Primul set a fost spectaculos, dens în reuşite voleibalistice de vârf, peste nivelul Divizia A2. Gazdele au condus de la un capăt la altul şi au dat senzaţia că pot rezolva repede partida. A fost suficientă o doză de relaxare în setul a doilea pentru ca oaspetele să rupă repede echilibrul şi să ajungă de la 9-14, al 11-25! În setul al treilea, jocul a intrat pe drumul firesc, adică al unui relativ echilibru, dar gazdele au sprintat de la 22-22, la 25-22 şi au dus scorul la 2-1. A urmat din nou relaxarea focşănencelor care, după 9-10, s-au desincronizat în joc, ieşencele nu s-au lăsat mult invitate şi au dus setul la 12-25. În tribune, spectatorii dăduseră verdictul: bate CSM Focşani 2007 cu 3-2! Iar ultimul set i-a confirmat. Voleibalistele focşănene au avut un final de meci senzaţional reuşind să salveze mingi ce păreau imposibil de câştigat şi au trecut de la 8-9, la 15-10!

Duminică, de la ora 18,00, CSM Focşani 2007 va juca împotriva CET Govora CNMB Rîmnicu Vîlcea.

În celălalt meci al zilei:

DSCN6813CET Govora CNMB Rîmnicu Vîlcea – CSU Galaţi 3-2 ( 27-25, 16-25, 25-12, 18-25, 15-5)

CSU Galaţi: Ioana Stoica, Violeta Stan, Mihaela Brazdeş, Bianca Rusu, Roxana Petre, Ioana Ştefu, Georgiana Ignat, Corina Vasilie, Ruxandra Dănăilă, Irina Todaşcă, Andreea Mocanu, Mirela Bobaru.

CET Govora CNMB Rîmnicu Vîlcea: Bianca Firan, Ioana Luminea, Cristina Florescu, Claudia Sandu, Alexandra Ciucu, Luiza Dinu, Oana Popa, Roberta Craioveanu, Isabela Bercu.

Primul joc al play-off-ului a opus două formaţii de valori apropiate care au oferit publicului o partidă cu o evoluţie interesantă ca scor şi ca prestaţie generală. Gălăţencele au câştigat la mare luptă primul set, l-au pierdut pe al doilea, s-au impus ci lejeritate în cel de-al treilea, l-au pierdut şi pe al patrulea, pentru ca în setul scurt să nu conteze!

CSU Galaţi va juca duminică, de la ora 16,00, cu Ştiinţa Miroslava Iaşi.

 
 

Facebook
WhatsApp
Twitter