Urmărește CSM Focșani 2007

Tenis – România, cu Maria Ciubotaru în componență, a ieșit cu capul sus din competiția cu unele dintre cele mai bune echipe ale lumii!

Echipa de tenis fete U 16 a României, alcătuită din Cara Meșter, Maria Ciubotaru și Petricia Goina, căpitan – Ionuț Mihai Hodișan, s-a clasat pe locul al treilea în Zona C a Winter Cup care a avut loc în Portugalia, vineri, 7 februarie, sâmbătă, 8 februarie și duminică, 9 februarie. La etapa de zonă au participat și alte echipe de juniori ale României. După terminarea acestor turnee, Federația Română de Tenis a postat pe site-ul propriu: Echipele României şi-au încheiat misiunile în grupele zonale de calificare ale Tennis Europe Winter Cups by Head. Chiar dacă au fost decimaţi de accidentări, de probleme de sănătate, au fost la prima experienţă sau au avut de înfruntat adversari dificili, jucătorii noştri au luptat, au fost motivaţi, au fost uniţi”.
Motivate și unite au fost fost și fetele echipei U 16, despre care site-ul Federației de Tenis din Portugalia a scris că: ”După ce a câștigat două lupte grele în jocuri eliminatorii, ambele cu cîte trei victorii, echipa națională a României a terminat pe locul 3 al competiției. Felicitări!”
Fetele României – între care s-a aflat și Maria-Daciana Ciubotaru, vicecampioana națională de iarnă la simplu și campioana națională la dublu în 2020, au avut lupte grele, așa cum a relevat și site-ul Federației Portugheze. Au învins două formații, au pierdut meciul din semifinale cu echipa care avea să câștige Zona, Elveția și au onorat în mod remarcabil condiția de reprezentante în tenis ale României, țara care a dat lumii pe Simona Halep. Maria Ciubotaru, sportiva CSM Focșani 2007, pregătită de profesorii Răzvan Bucuroiu și Bogdan Nicolae, a câștigat două jocuri, unul de simplu în partida cu Israel și unul la dublu, în meciul cu Bulgaria, pentru locurile 3-4. A pierdut un joc de simplu și unul de dublu, în partida cu Elveția. Maria a fost ea, jucătoarea foarte talentată, bătăioasă, valoroasă. Despre cum a fost pentru ea experiența de la Lousada, din Portugalia, sper, într-un număr viitor al Monitorului de Vrancea.
Până atunci, redau opinia antrenorului Mariei, profesorul Răzvan Bucuroiu: ”A fost o experiență foarte utilă, alături de unele dintre cele mai bune echipe ale lumii, bătălie din care Maria și echipa au ieșit cu capul sus, dar din care avem de învățat. Sistemul și cultura de pregătire a prevalat în fata forței și experienței, echipa Eleveției, la fel de tânără ca a noastră trecând până la urmă, în finală, de echipa Franței, cea mai matură și mai puternică din competiție. Maria a intrat în competiție treptat, crescând nivelul jocului său, reintrând în formă, după ce a trecut de o perioada de recuperare destul de lungă în săptămânile de dinaintea competiției. Și-a jucat foarte bine rolul în echipă, a punctat când a trebuit, a avut un meci foarte bun împotriva celei care a decis simplul în finala Elveției cu Franța și a făcut de asemenea jocuri foarte bune și la dublu. Exersarea efortului continuu și conștient, cu încrederea că astfel descoperim resurse nebănuite, este o parte a culturii Eleveției, pe care avem nevoie să o îmbrățișăm cât mai strâns. Aceasta este acea parte a sistemelor vestice, care nu ține atât de mult de finanțarea adecvată, și pe care o putem observa și folosi cel mai ușor pentru a crește!”
Foto, Facebook Hodisan Ionut Mihai
Text preluat din Monitorul de Vrancea

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn