Urmărește CSM Focșani 2007

Tenis – Maria- Daciana Ciubotaru a câștigat Trofeul Rotary Head!

Fotografia postată de CSM Focșani 2007 oficial.
Fotografia postată de CSM Focșani 2007 oficial.
Fotografia postată de CSM Focșani 2007 oficial.
Fotografia postată de CSM Focșani 2007 oficial.

Trofeul Rotary Head la tenis pentru U 14, turneu de categoria A din Circuitul FR Tenis, organizat de Tenis Club Focșani, s-a încheiat, miercuri, 9 mai, la arenele George Bucuroiu din Complexul Milcovul Sud, cu finala probei de fete, care a început la ora 9,30, pe terenul 1. S-au aflat față în față Maria Daciana Ciubotaru, de la CSM Focșani 2007 și Briana Dan, de la Venus Brăila.

Pe un teren moale, dar fără vântul tare care a îngreunat vizibil jocul sportivelor în zilele anterioare, Maria și Briana au arătat că sunt între cele mai bune jucătoare ale generației actuale U 14 din țară.
Maria, din postura de favorită nr. 1 a stat în primul tur, apoi a trecut în turul al doilea cu 6-0, 6-1 de Daria Călin, de la Condor Piatra Neamț iar în sferturi de finală s-a impus cu 6-1 6-4 în fața Andreei Ioana Cristea, de la CS Tennis AS Buzău. În semifinală, marți, 8 mai, la capătul unui joc în care a avut multe momente cu tenis de spectaculos, de bună calitate, în pofida vântului foarte puternic, Maria Ciubotaru a câștigat cu 3-6, 6-2, 6-4 meciul cu Carmen Herea, de la LPS CSS Constanța. A fost o întâlnire foarte disputată, între două dintre jucătoarele de top ale generației de 14 ani, în care Maria, după ce a cedat cu 3-6 primul set, și-a găsit siguranța, și loviturile câștigătoare și și-a adjudecat următoarele două seturi, cu 6-2 și 6-4. În ultimul set, Maria a întors de la 1-3, a avut 4-3, iar după 4-4 s-a dus relativ repede la 6-4!
În meciul din finală, Maria și-a adjudecat ușor primul set: 6-2! În setul al doilea, Briana a început mai bine și a ajuns la un 5-1 la game-uri și părea că va fi urma un al treilea set. Maria a fost de altă părere! A început să-și pună în valoare stăpânirea de sine, gama mai variată de lovituri, a recuperat până la 5-5. A urmat încă un joc pe care l-a câștigat Briana, însă Maria a egalat la 6 și în tie-breack, după 0-1 a câștigat șapte puncte consecutiv. Odată cu ele a câștigat setul, meciul și Trofeul Rotary Head!

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn