Urmărește CSM Focșani 2007

Tenis – Maria Ciubotaru este în Lotul Național de 13 ani!

Maria-Daciana Ciubotaru, sportiva legitimată la CSM Focșani 2007, a concurat, în perioada 6-12 octombrie, la Selecția Națională 13 ani pe care FR Tenis a organizat-o la Centrul Național de Tenis, la București.
La selecție au fost înscrise primele 13 jucătoare din clasamentul de 14 ani valabil la data convocării – 14 septembrie 2018, primele două sportive din clasamentul de 12 ani, la aceeași dată, și o sportivă desemnată de antrenorul federal. S-au prezentat în concurs 15 jucătoare, care au fost împărțite în două grupe: A – primele 8 din clasament și B – următoarele 7.
A fost un tur eliminatoriu urmat de un turneu șah între cele 8 jucătoare calificate. Maria Ciubotaru nu a avut adversară în turul eliminatoriu iar în turneul șah a câștigat cinci partide din șapte: 6-0, 6-3, cu Eva Ionescu, 6-2, 6-4 cu Alexia Mărginean, 6-1, 6-1 cu Alisa Popescu, 6-0, 7-6 (2) cu Patricia Goina, 6-4, 7-6 (5), cu Alexia Puiac. A fost întrecută cu 6-1, 6-4 de Daniela Bereanu, pe care avea să o devanseze în clasamentul final și de Cara Meșter, cu 6-3, 6-3, în partida de joi, 12 octombrie, cea care a desemnat câștigătoarea turneului de selecție. Clasată pe locul al doilea, Maria Ciubotaru a fost selecționată în Lotul de 13 ani al României.

Este o veritabilă performanță, care încununează ani mulți de de muncă – deseori, istovitoare, de renunțări ale foarte talentatei Maria, chiar de suferințe – în una dintre fotografiile alăturate puteți cu arăta unul dintre picioarele vicecampioanei de la selecție după meci. Ani în care Maria a avut alături și a fost susținută cu infinită iubire de frățiorul ei și de părinți – alături de care poate fi văzută în fotografiile de după concurs. Susținută și încurajată de prieteni, de colegi și profesorii de la școală, de CSM Focșani 2007, cărora le-a răspuns cu rezultatele concretizate în multe titluri și medalii în campionate naționale, alte concursuri interne și internaționale, începând cu bronzul pe echipe la Campionatul Național pentru 10 ani și continuând cu turnee U 12, U 14, U 16!
Locul al doilea la Selecția 13 ani obținut în această săptămână de Maria-Daciana Ciubotaru este un rezultat de parcurs care va fi, cu siguranță, mult îmbunătățit în anii ce vin, pentru că Maria are talentul și orice altceva îi trebuie pentru a deveni o mare campioană. Dacă nu credeți, priviți rana din talpa piciorului cu care a dus la capăt un meci ca o finală de foarte important concurs!
Text preluat din Monitorul de Vrancea

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn