CSM Focșani 2007

Urmărește CSM Focșani 2007               

Sâmbătă, 22 august, handbal de Ligă Naţională la Focşani!

DSCN2608CSM Focşani 2007 – CS HC Adrian Petrea, în Sala Polivalentă, de la ora 18,30!

În scurte declaraţii făcute pentru site-ul clubului, în urmă cu doi ani, ca şi în urmă cu un an, despre aşteptările lor ca jucători ai echipei de handbal a CSM Focşani 2007, Robert Popa, Silviu Rotaru, Iulian Neaţă şi Ionuţ Gheorghe vorbeau despre un dorit moment în care vor juca pentru Focşani în prima ligă a ţării. Părea puţin exagerată aşteptarea lor – ca şi a colegilor, de altfel, ca ei să aducă repede o performanţă care să intre în istoria handbalului focşănean: în premieră absolută în Liga Naţională. Exista, însă, un proiect al profesorului Viorel Ciubotaru DSCN2614care, proaspăt antrenor, propusese conducerii clubului şi a municipiului un drum etapizat pe patru ani pentru accederea în Liga Naţională. S-a întâmplat ca promovarea să vină cu un an mai devreme, la finele sezonului 2014-2015! O fi fost la Popa, Rotaru, Neaţă şi Gheorghe simţul viitorului, dar cu siguranţă a fost realism în proiectul profesorului Viorel Ciubotaru! Se poate spune că în vara lui 2015 s-a aliniat îndeplinirea mai multor condiţii care au făcut posibilă promovarea! În formaţia care a intrat în primul eşalon valoric al handbalului se află jucători din câteva generaţii de jucători formaţi de profesori şi antrenori aici, la Focşani, unii, plecaţi la alte cluburi, dar reveniţi acasă – Gigi Nelu, Marius Cloşcă, alţii care au jucat împreună şi şi au menţinut echipa în partea de sus a ligii a doua – Robert Popa, Petrică Vasilache, Dan Constantin Rusu, Iulian DSCN2619Neaţă, Ionuţ Gheorghe, cel mai recent produs al Focşaniului handbalistic din echipă fiind Marian Valentin Mocanu. Alături de ei din actualul lot s-au aflat în ultimii doi ani Silviu Rotaru, Alexandru Ştefan, Alexandru Gramatic şi Vasile Ungureanu, veniţi de la şcoala de handbal a Adjudului, ca şi buzioanul Alin Smeu sau olteanul Robert Năstăsie. În această vară s-au alăturat lotului CSM Focşani 2007 Marius Ragea, George Cadar, Emilian Marocico, Attila Eros şi Gabriel Voinea, toţi, jucători ce pot adăuga valoare unui grup din care profesorul Viorel Ciubotaru – şi el format ca handbalist la Focşani – a făcut o echipă care a promovat în Liga Naţională!

Pentru formaţia de handbal a CSM Focşani 2007 începe un drum, fără îndoială, dificil. Echipa are susţinerea Consiliului Local şi a Primăriei Focşani, are o bună priză la publicul focşănean, care i-a fost mereu alături în jocurile de acasă. Are argumente de ordin hadbalistic pentru a reuşi un parcurs bun în campionat.

În alte scurte declaraţii pentru site-ul csmfocsani2007.ro, la prezentarea echipei varianta 2015-2016, practic, toţi jucătorii au spus că vor da totul pe teren, au cerut răbdare şi încredere în ei şi i-au chemat pe focşăneni să le fie alături pentru că, vor reuşi împreună, jucători şi spectatori – susţinători în general!

Iar începutul unei asemenea stări de spirit poate fi sâmbătă, când, în Sala Polivalentă, de la ora 18,30, CSM Focşani 2007 va întâlni CS HC Adrian Petrea Reşiţa!

Facebook
WhatsApp
Twitter