Urmărește CSM Focșani 2007

Șah: Ieri, 10 decembrie, la Mega Mall din Bucureşti a avut loc puternica întrecere şahistă Mega Mall ChessCraft Arena

ȘAH♟️
O PIATRĂ DE ÎNCERCARE UTILĂ
✅ Ieri, 10 decembrie, la Mega Mall din Bucureşti a avut loc puternica întrecere şahistă Mega Mall ChessCraft Arena, care a fost organizată de ACS Oxygen Bucureşti – Academia de Şah.
S-au disputat trei turnee: U14, U10 şi U8. S-a jucat şah rapid, sistem elveţian, 7 runde, timp de joc 10 min. + 5 sec./ increment mutare de fiecare jucător.
🔴 La competiţie au participat 142 de jucători, toţi valoroşi, de la A.C.S. Oxygen Bucureşti, A.C.S. Hannibal Bucureşti, C.S. Universitar de Şah Bucureşti, C.S. Alcor Bucureşti, C.S.M. Bucureşti, A.C.S. Orăşelul Copiilor Bucureşti, A.C.S. M.M. Mihail Marin Bucureşti, CSM FOCȘANI 2007, C.S.M. Ploieşti, A.C.S. Juvenes Târgu Mureş, C.S. Chitila şi Bila Tura Ismail.
⚪🔵 Reprezentantul secției de șah a CSM Focșani 2007, Anton Soare:
,,De la CSM Focşani 2007 au participat Pană Darius Cristian si Sava Daniel, ambii la U8, iar Mălureanu Andrei la U14. Toţi trei au făcut o bună impresie bucureştenilor şi sunt o promisiune certă pe care o așteptăm cât mai repede realizată.
♟️Pană Darius Cristian continuă seria „nici o competiţie fără cupă“. Cucerind 5 puncte din 7 posibile, el s-a clasat pe locul al 5-lea în clasamentul general şi a cucerit cupa pentru cel mai bun jucător fără categorie. Este încă fără categorie, deoarece a început foarte curând activitatea competiţională. Chiar şi în partidele în care nu a câştigat a etalat un înalt nivel valoric, dând mari bătăi de cap partenerilor săi mult mai experimentaţi.
♟️Sava Daniel, mezinul echipei noastre, a obţinut 3 puncte şi s-a clasat pe locul al 33-lea din 51 de jucători, dar poate fi considerat un performer, deoarece este jucător de U6 care a jucat la U8 şi s-a clasat merituos pe locul al 6-lea la categoria lui de vârstă. El a reuşit să devanseze 9 jucători valoroşi cu un an sau doi mai mari decât el şi alţi 9 jucători de vârsta lui.
♟️Mălureanu Andrei a avut cea mai ingrată sarcină. El a jucat în ,,groapa cu lei” a competiţiei, unde au fost foarte mulţi jucători posesori de titluri naţionale şi internationale, ca şi de categorii şi ratinguri superioare. A început pregătirea în septembrie 2022, dar duminică, 10 decembrie, a jucat cu parteneri care au început pregătirea la şah cu 5, 6 ani mai devreme decât el şi au vârste cu 1 an şi 2 ani mai mari. A cucerit 3 puncte şi s-a clasat pe locul al 39-lea în clasamentul general U14, dar dacă s-ar puncta progresul şi ascensiunea pe unitatea de timp l-am putea cosidera şi pe el un performer.”
✅ Director de turneu şi arbitru şef a fost Alexandru Oţetea, care de ani buni este unul dintre cei mai activi organizatori de concursuri de șah din ţară, arbitru şef adjunct – Florin Victor Coman, arbitri – Bogdan Ulian, Roxana Firaru şi Alexandru Ioan Mihalcea, toţi foarte apreciaţi la nivel național.
Felicitări tuturor‼️👏
Succes în continuare!🍀
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn