Urmărește CSM Focșani 2007

Şah – Campioanele iau pauză de studiu!

Picture 497 DSC03377_1209Şahul vrâncean a avut, începând cu 2011, o serie de performanţe fără precedent, în prim plan situându-se echipa de fete alcătuită din Elena-Adelaida Toma, Bianca-Gabriela Banciu şi Andreea-Simona Toma. În acel an, cele trei şahiste, legitimate la CSM Focşani 2007, se întorceau acasă de la Campionatul naţional U 16 cu o medalie de aur şi una de argint! Pentru aproape pentru toţi cei interesaţi de Sah bun 29 aprilie 2014 - 3fenomenul sportiv focşănean a fost o surpriză de proporţii! Nu a fost surpriză şi pentru antrenori şi conducătorii secţiei de şah a clubului care, cunoscând valoarea şi potenţialul celor trei sportive, le prevedeau un viitor strălucit. Iar ceea ce a urmat le-a confirmat aşteptările! În 2012, la o categorie de vârstă – şi valorică superioară, U 18, Elena, Bianca şi Andreea au câştigat două medalii de bronz la campionatele naţionale, pentru ca, în 2013, surorile Elena-Adelaida Toma, Bianca -Gabriela Banciu şi Andreea Simona-Toma să-şi adjudece două titluri naţionale la U 18. În 2014, urcând la U 20, cele trei campioane ale Focşaniului nu s-au dezminţit şi au câştigat medaliile de argint ale Campionatului naţional la şah clasic.

Din 2011 până acum, Elena-Adelaida Toma, Bianca-Gabriela Banciu şi Andreea Simona-Toma au urmat şi un traseu şcolar remarcabil şi au ajuns într-un moment în care au nevoie de o pauză competiţională. Elena-Adelaida Toma a promovat examenul de bacalaureat şi a devenit studentă la Litere la Universitatea Bucureşti unde îşi propune să se concetreze, mai cu seamă pe studiu, Bianca Gabriela Banciu a trecut în ultima clasă de liceu şi doreşte să-şi pregătească foarte bine examenul de bacalaureat şi admiterea în învăţământul supereior. La rândul său, Andreea Simona Toma, care va fi din toamnă elevă în clasa a XI-a, se va concentra pe studiul unei materii pe care o are doar în acest an în programă şi la care va da admiterea la facultate. Toate cele trei campioane vor sta o perioadă în afara circuitului competiţional.

Pentru CSM Focşani 2007, ca şi pentru sportul focşănean, Elena-Adelaida Toma, Bianca-Gabriela Banciu, Andreea Simona-Toma individual, dar mai cu seamă, ca echipă, au reuşit rezultate care le aşează într-o istorie specială, provocatoare pentru toţi cei ce practică şahul la club, cel puţin.

Le dorim să aibă în continuare, la învăţătură şi în viaţă, în general, reuşite de acelaşi nivel ca în şah, şi le aşteptăm să revină în competiţii în sportul pe care l-au onorat cu atâta prestanţă!

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn