Urmărește CSM Focșani 2007

Mihai Strîmbu – 52 de ani! Mulţi şi frumoşi, înainte!

Sah 3, 24 mai          Candidatul de maestru Mihai Strîmbu împlineşte, astăzi, 52 de ani. Este pentru conducerea CSM Focşani 2007 şi colegii din secţia de şah a clubului ocazia specială să-i ureze ani mulţi în sănătate şi împliniri în toate – în viaţa personală şi în cea dedicată pasiunii dintotdeauna – şahul. Originar din Iacobeni, judeţul Suceava, este inginer constructor. Fiul său, de asemenea, şahist cu foarte bune performanţe, îl urmează şi în profesie.

       Mihai Strîmbu a început studierea şahului la 12 ani sub îndrumarea maestrei internaţionale Margareta Perevoznic. A fost legitimat la Voinţa Iaşi, Nicolina Iaşi, Politehnica Iaşi, Danubiana Bucureşti, Voinţa – Venus Focşani, Clubul Sportiv Olimp Şah Focşani, pe care l-a înfiinţat în 2001, Clubul Sportiv Municipal Speranţa Focşani şi CSM Focşani 2007 unde în prezent este jucător şi antrenor.

Din anul 1982, Mihai Strîmbu este candidat de maestru, din 1985 fiind instructor sportiv de şah, specializare acordată de Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport Iaşi, reavizată în anul 2001 de către Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport Vrancea. Din anul 2001 este arbitru de şah, specializare acordată de Federaţia Română de Şah. Din anul 2002 este posesor de coeficiet internaţional valoric ELO, acordat de Federaţia Internaţională de Şah.

În cariera sa de jucător a obţinut unele rezultate de prestigiu între acestea fiind clasarea în permanenţă pe locuri fruntaşe în competiţiile locale, realizarea de punctaje bune şi foarte bune la multe semifinale ale Campionatului Naţional de Şah şi la o finală a Campionatului Naţional de Şah, obţinerea titlului de campion judeţean de şah, realizarea unui punctaj de prestigiu la Turneul internaţional de şah de la Saint Lo, Franţa, probabil cel mai puternic turneu internaţional la care au participat şahişti seniori vrânceni.

ONSS sah 5Are o deosebit de prolifică activitate ca antrenor, de numele său fiind strâns legate performanţele copiilor şi juniorilor de la CSM Focşani 2007 în ultimii ani – titluri de campioni naţionali şi medaliaţi ai campionatelor naţionale ori ale unor puternice turnee în ţară, inclusiv cu participare internaţională. Mihai Strîmbu acordă importanţă nu doar pregătirii vârfurilor şi şahiştilor de perspectivă, ci şi atragerii şi popularizării şahului în rândul începătorilor. În aceeaşi cheie poate fi înţeleasă şi contribuţia sa de excepţie la apariţia revistei VRANŞAH, editată la iniţiativa lui Anton Soare şi la realizarea site-ului VRANŞAH. Între multele preocupări ale fiecărei zile, inginerul, candidatul de maestru Mihai Strâmbu îşi găseşte timpul pentru a se dedica sportului minţii, formării şi pregătirii tinerilor şi foarte tinerilor şahişti care, de câţiva ani, reuşesc să impună Focşaniul între polii de interes ai şahului juvenil din România.

Mihai Strîmbu – 52 de ani! Mulţi şi frumoşi, înainte!

 

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn