Urmărește CSM Focșani 2007

„Mica Unire”, sărbătorită și la Ploiești de juniorii CSM Focșani 2007!

ȘAH ♟️
✅ „Mica Unire”, sărbătorită și la Ploiești de juniorii CSM Focșani 2007!
🔴 Miercuri, 24 ianuarie, în zi de mare sărbătoare, șahiști de toate vârstele s-au întrecut pentru a câștiga ,,Festivalul Unirii – Șah în Școală” desfășurat la Hotel Central din Ploiești.
La concurs au participat nu mai puțin de 228 șahiști de toate vârstele, legitimați la diferite cluburi din țară.
Întrecerea de șah rapid a fost organizată pe cinci grupe: Open – seniori, Turneul A – jucători legitimați din ciclul gimnazial și liceal (omologat FIDE), Turneul B – jucători legitimați din ciclul primar și grădiniță (omologat FIDE), Turneul C – jucători nelegitimați sau legitimați cu CIV/ELO 1001 din ciclul gimnazial și liceal și Turneul D – jucători nelegitimați sau legitimați cu CIV/ELO 1001 din ciclul primar și grădiniță. Sportivii s-au întrecut pe parcursul a 6 runde, în sistem elvețian, timp de gândire 10 min.+5 sec./ mutare pentru fiecare jucător.
🤍💙 CSM Focșani 2007 a fost reprezentat într-un număr semnificativ, astfel încât 11 dintre juniorii secției s-au întrecut pentru a urca pe podium:
– Frații Mălureanu Andrei (clasa a VI-a) și Sava Daniel (clasa pregătitoare), desemnați câștigători! La Turneul A Andrei obține locul I la categoria „Clasele V-VI”, în urma celor 4 puncte acumulate, chiar și împotriva unor sportivi mai bine cotați. La Turneul B Daniel obține locul I la categoria „Clasa pregătitoare”, cu 3,5 puncte reușind să întreacă sportivi mai mari ca vârstă.
– La Turneul A prezenți au fost și frații Călin Ionel-Dragoș (clasa a IX-a) și Călin Costică Alexandru (clasa a IX-a), care au ocupat locurile I și II, cu 4, respectiv 3,5 puncte.
– La Turneul B Bocu Mihail (clasa pregătitoare) obține locul III la categoria „Clasa pregătitoare”, cu 3 puncte.
– Misiunea cea mai grea a revenit lui Adelin-Ștefan Dăscălescu (clasa a VI-a), care a participat la Openul general, acolo unde a reușit să obțină 4 puncte împotriva unor șahiști puternici, mai mari ca vârstă și cu o vastă experiență șahistă.
– Apostu Ana-Maria (clasa a VI-a) este la primul concurs după o absență îndelungată, unde a reușit să obțină locul III la categoria „Clasele V-VI”, cu 3 puncte la Turneul A.
– Bocu David (clasa a IV-a) a acumulat 3,5 puncte la Turneul B.
– La primul concurs în deplasare au fost: Balosin Răzvan-Andrei (clasa a III-a), Bostan Andrei (clasa a IV-a) și Taban David-Andrei (clasa a II-a), care s-au descurcat extraordinar, reușind să învingă copii care practică șahul de mai mult timp.
🔴 Președintele secției de șah a CSM Focșani 2007, Elena-Adelaida Isac:
„Sunt tare mândră de ei! Acești copii vin de 2-3 ori pe săptămână la sala de antrenamente, primesc teme, joacă online și participă constant la concursuri. Toate acestea pentru că își doresc să ajungă cât mai sus!”
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn