Urmărește CSM Focșani 2007

Handbal, Liga Naţională – Superbă victorie!

CSM Focşani 2007 – ACS Energia Tîrgu Jiu 29-27 (16-11)
DSCN9328Formaţia CSM Focşani 2007: Marocico, Cloşcă, Rusu – Ragea – 4 goluri,DSCN9353 Cadar – 5, Gramatic – 4, Rotaru – 1, Miroiu – 3, Gheorghe – 2, Smeu, Popa, Neaţă – 3, Voinea, Mocanu – 3, Eros – 3, Năstăsie – 1.
CSM Focşani nu avea decât varianta victoriei în dificila partidă cu Energia Tîrgu Jiu din ultima etapă a turului play-uot-ului Ligii Naţionale de handbal. Ca şi în meciul de pe teren propriu din returul campionatului, elevii profesorului Viorel Ciubotaru au început în forţă, cu o surpriză pentru înalta apărare a oaspeţilor: au jucat cu pivotul de buzunar Gramatic, ale cărui răsuciri pe semicerc au adus primele trei goluri ale echipei sale. Gorjenii au reacţionat în consecinţă, l-au DSCN9377blocat pe Gramatic, dar antrenorul focşănean şi jucătorii săi au schimbat registrul tactic şi au menţinut DSCN9348permanent un avans de unu-două goluri, până la cinci, cât a fost la pauză! Dacă în amintitul meci din sezonul regulat focşănenii s-au tăiat după ce coduceau confortabil, acum au menţinut permanent un ritm cu care au condus jocul şi scorul! În repriza a doua, Energia a forţat în atac, ca şi în apărare, unde jucătorii săi au făcut des apel la durităţi sancţionate de cei doi arbitri cu mai multe eliminări, dar s-a apropiat până la două goluri (28-26), în minutul 59, când CSM Focşani avea patru jucători de câmp faţă de cinci ai adversarei. Gorjenii au înscris pentru 28-27, în minutul 29,23 secunde, dar la atacul următor al gazdelor, Miroiu şi-a asumat răspunderea de a trage la poartă! A şutat şi a înscris din unghi şi meciul s-a încheiat cu 29-27, şi două cartonaşe roşii, câte unul de fiecare echipă!
A fost o victorie superbă, după o prestaţie superbă a frumoasei echipe de handbal seniori construite la Focşani!
Pentru CSM Focşani 2007, care a acumulat 22 de puncte, cu unul mai puţin decât Vasluiul, urmează la 6DSCN9352 mai, de la ora 18,30, un alt meci cu o echipă grea: HCM Minaur Baia Mare!
Echipa focşăneană a dedicat victoria extraordinarei galerii – adică tuturor spectatorilor, care au umplut din nou Polivalenta şi şi-au susţinut frenetic favoriţii pe tot parcursul jocului!
Hadbaliştii focşăneni au jucat şi pentru Roberta, fata din clasa a cincea, bolnavă de paraplegie spastică! Pentru ea, spectatorii prezenţi la meci au donat 567 de lei contribuind, astfel, cu o parte din suma necesară pentru cumpărarea unui cărucior performant! Iar familia Robertei m-a rugat să transmit echipei de handbal şi spectatorilor care au contribuit la colectă, mulţumiri, urări de sănătate şi Paşte Fericit!
(Text preluat din Monitorul de Vrancea)
Sponsor principal                                                                      Sponsori
ravenol-logo-ro      Wohl Fabrica ferestrelorUrsus Cooler - 3logo-carrefourSigla VOG System

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn