CSM Focșani 2007

Urmărește CSM Focșani 2007               

Handbal, Liga Naţională – CSM Focşani 2007 – Steaua Alexandrion Bucureşti 24-34 (9-20)

DSCN3508Formaţii

CSM Focşani 2007: Rusu, Cloşcă, Marocico – Ragea – 6 goluri, Cadar – 1, Gramatic, Rotaru, Nelu – 1, Gheorghe – 2, Smeu – 3, Popa – 4, Neaţă – 1, Voinea, Ştefan, Eros – 5, Năstăsie – 1.

Steaua Alexandrion Bucureşti: Matskevich, Stanciu, Grasu, Johansson, Dragomir, Szoke, Georgescu, Florea, Statsyura, Irimescu, Dinescu, Petrila.

DSCN3535Partida de sâmbătă seara din Sala Polivalentă era a cincea dintr-o serie în care focşănenii întâlneau o echipă de top a handbalului din România. Era de aşteptat, deci, ca elevii profesorului Viorel Ciubotaru să aibă un joc foarte dificil în care cel mai mare profit pentru ei să fie o bună impresie lăsată la final spectatorilor care fac sală plină la meciurile lor în Liga Naţională. Exista şi un dram de optimism care ducea pronosticurile până la un egal cu steliştii antrenaţi de Ovidiu Mihăilă, purtători ai unei istorii pline de mari performanţe interne şi internaţionale. Au fost să fie doar aplauzele de după meci cu care focşănenii, buni cunoscători ai handbalului, şi-au salutat DSCN3529favoriţii, dar şi pe adversarii de ieri ai acestora, pentru frumosul spectacol sportiv pe care, împreună, l-au oferit.

Oapeţii au câştigat la zece goluri diferenţă, o victorie pentru care au muncit din primul până în ultimul minut al întâlnirii. Handbaliştii de la CSM Focşani 2007 au dat cât pot în acest moment. Au avut determinare, s-au bătut pentru fiecare minge, au avut o repriză a doua pe care au câştigat-o, şi au arătat un potenţial ce sugerează că vor veni şi vremuri mai bune pentru echipa de handbal a Focşaniului, aşa cum avea să observe la conferinţa de presă de după joc antrenorul Stelei, profesorul Ovidiu Mihăilă.

Ce s-a întâmplat pe teren? Prima acţiune de atac a gazdelor l-a adus în prim plan, unde avea să rămână cât timp a jucat, pe portarul stelist Dragomir, veteranul care a blocat majoritatea mingilor şutate de adversari! După 1-0 pentru Steaua, a egalat Smeu, pentru ca oaspeţii să se desprindă la 5-1. A redus din handicap Cadar, s-a ajuns la 5-8, pentru CSM Focşani 2007 înscriind Smeu, Neaţă şi Năstăsie, dar a fost apoi 5-13, pentru ca la final de primă parte să fie 9-20, golurile focşănenilor aparţinând lui Ragea, de trei ori şi Eros. Practic, toate golurie steliştilor au venit pe contraatac după erorile din atac ale gazdelor.

Repriza a doua a avut o cu totul altă configuraţie după ce, în pauză, au găsit antidotul la jocul Stelei, iar Cloşcă a avut mai multe intervenţii de mare efect în poarta CSM Focşani 2007. Focşănenii au avut, astfel, cea mai productivă perioadă de joc de la începutul campionatului, încheind repriza cu 15-14.

La conferinţa de presă de după joc, Andrei Grasu, unul dintre ce mai buni stelişti ai meciului a declarat căDSCN3539DSCN3533 echipa oaspete şi-a respectat blazonul într-un meci foarte important pe care trebuia să-l câştige. Antrenorul Stelei, Ovidiu Mihăilă, a apreciat că diferenţa de scor a fost normală în acset moment, dar şi că „Focşaniul este o echipă frumoasă, este pe un drum bun, merită sprijinită, şi cred că, din retur, când va acumula mai multă experienţă la acest nivel, vor apărea şi DSCN3532rezultatele. Când am preluat Steaua, am avut un parcurs asemănător, dar am reuşit. Felicit autorităţile locale pentru că au înscris echipa în Liga Naţională!”

Profesorul Viorel Ciubotaru a declarat: Sunt mulţumit de modul în care am jucat în repriza a doua care sper să le dea moral jucătorilor pentru viitoarele jocuri. Despre public? A început să ne îndrăgească şi sper să apară şi rezultatele cu care să le mulţumim pentru susţinere!”

În etapa viitoare, CSM Focşani 2007 va juca la Timişoara, cu Politehnica Timişoara.

Sponsor principal                                                              Sponsori

ravenol-logo-ro  Wohl Fabrica ferestrelorUrsus Cooler - 3logologo-carrefour

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter