CSM Focșani 2007

Urmărește CSM Focșani 2007               

Handbal, Liga Naţională – CSM Focşani 2007 – HC Vaslui 25-29 (13-11)

DSCN4348DSCN4347Formaţii

CSM Focşani 2007: Rusu, Marocico, Cloşcă – Ragea – 1, Cadar – 5, Gramatic – 3, Rotaru – 2, Miroiu – 3, Gheorghe, Smeu – 1, Popa – 7 goluri, Neaţă, Voinea, Mocanu, Eros – 2, Năstăsie – 1.

HC Vaslui: Pralea, Pasere, Mihai Bujor, Sandu, Cotinghiu, DSCN4344Gabriel Bujor, Stănescu, Polocoşer, Roşu, Hrimiuc,DSCN4311 Moldovreanu, Pletoianu, Anton, Barac.

În această seară, în Sala Polivalentă, s-a consumat unul dintre meciurile foarte importante dintre două formaţii care se vor confrunta, foarte probabil, şi în play-off-ul Ligii Naţionale de handbal. Miza întâlnirii a dat şi imaginea definitorie a jocului: a fost o dispută aspră, cu foarte multe eliminări, cu o tensiune la care a contribuit în bună măsură arbitrajul perechii buzoiene Cristinel Vlad şi IonuţDSCN4309 Velişca. Cei doi arbitri au dat decizii care au defavorizat în momente decisive formaţia gazdă şi au generat reacţia virulentă a spectatorilor care au umplut şi de această dată, Sala Polivalentă. Este adevărat că dacă focşănenii nu ar fi ratat patru lovituri de la 7 metri ca şi DSCN4326alte multe situaţii de unu la unu cu portarul advers, şi dacă portarii lor ar fi fost mai inspiraţi, calitatea sub orice critică a decizilor arbitrilor nu ar mai fi contat în stabilirea rezultatului final.

Gazdele au început cu o nefirească crispare, au ajuns să fie conduse cu 8-2, dar după un timp de odihnă cerut de profesorul Viorel Ciubotaru, elevii săi au recuperat spectaculos şi au încheiat în avantaj prima repriză: 13-11! În partea a doua a meciului, oaspeţii au egalat la 15, în minutul 38,30, după care, în condiţiile despre care am scris mai devreme, s-au instalat la conducere şi au încheiat învingători: 29-25. O victorie ce face bine Vasluiului, dar care face rău ideii de corectitudine în handbal. Corectitudine la care au dreptul inclusiv nou intratele în Liga Naţională!

În etapa următoare, duminică, 25 octombrie, CSM Focşani 2007 va juca în deplasare, cu Danubius Galaţi.

 
 
 

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter