Urmărește CSM Focșani 2007

Handbal, Liga Națională – A fost sărbătoare a handbalului în Polivalentă!

Fotografia postată de CSM Focșani 2007 oficial.
Fotografia postată de CSM Focșani 2007 oficial.
Fotografia postată de CSM Focșani 2007 oficial.
Fotografia postată de CSM Focșani 2007 oficial.

• CSM 2007 – HC Vaslui 30-21 (14-12)
Formația CSM Focșani 2007: Cloșcă, Marocico – Ragea, Rotaru, Hagiu – 3, Moisă – 2, Popovici, Miroiu – 5, Popa, Țuțu – 6, Mocanu – 2, Rață – 3, Eros – 2, Pătru – 3, Sladic – 2, Năstăsie – 2.
Ultimul joc al ediției de campionat 2017-2018 în Sala Polivalentă de sâmbătă, 19 mai 2018, și al CSM Focșani 2007 cu profesorul Viorel Ciubotaru ca antrenor principal a fost o sărbătoare a handbalului.
A fost o seară cu handbal de ținut minte! Înainte de meci, suporterii au afișat un mare banner pe care au înscris un simplu ”Mulțumim VICI”, i-au oferit lui Viorel Ciubotaru o cupă și un buchet de flori. Impresionant pentru profesor și pentru spectatorii care au aplaudat îi picioare pe antrenorul prin ale cărui idei și stradanii susținute de conducerea clubului, Consiliul Local și Primăria Focșani a fost adusă aici bucuria jocului de handbal de foarte bună calitate.
A urmat jocul pe care oaspeții l-au început mai bine. Protejați de intervențiile excepționale ale portarului Tenghea, jucător de națională, vasluienii au condus cu 2-1, 3-2 și 4-3. După care focșănenii au preluat controlul partidei. Au luat un avans de trei goluri, 13-10, apoi, 14-11, dar au ratat șutul de 15-11 și oaspeții au marcat în ultima secundă dinaintea pauzei: 14-12.
În partea a doua a întâlnirii, echipa Focșaniului s-a dezlănțuit, a înscris din toate pozițiile și a valorificat aproape fiecare atac. Iar ultimul gol al lor a fost de antologie: Pralea – alt portar de națională, a respins un șut al gazdelor, Hagiu a luat mingea și cu spatele la poartă a trimis-o de lângă șold în plasă! De mare spectacol fusese și reușita de 16-12 a CSM Focșani 2007 când Miroiu înscrisese prin efect Maricel Voinea. Nu au fost intenții ale gazdelor de a-și arăta superioritatea, ci maniere de a arăta frumusețea handbalului și bucuria de a juca handbal în fața unei săli mereu pline.
În ultimele două minute ale meciului, spectatorii, în picioare, au aplaudat îndelung echipa handbalului focșănean. Iar handbaliștii le-au răspuns cu goluri și cu mulțumirile exprimate prin aplauzele oferite, minute în șir, spectatorilor, după joc. Iar tabloul de final, cu mulți suporteri alăturându-se echipei – lângă care s-a aflat și primarul Cristi Valentin Misăilă, a încheiat impresionant un campionat bun făcut de focșăneni și o perioadă esențială din viața echipei – cea în care profesorul Viorel Ciubotaru, alături de care au fost în ultimul an profesorii Bogdan Voica și Alexandru Acsinte, a început și finalizat un proiect de succes!
Urmează ca noul antrenor principal, Sandu Iacob, împreună cu aceiași colaboratori pe care i-a avut Viorel Ciubotaru, să adauge la performanțele de până acum. O poate face, cu siguranță!
Handbaliștii focșăneni au intrat în vacanță imediat după meciul cu HC Vaslui și se vor reuni pentru viitorul sezon competițional la 16 iulie, sub comanda directorului tehnic- manager general al echipelor de handbal ale clubului, Viorel Ciubotaru și a profesorului Universitar doctor Alexandru Acsinte. Antrenorii Sandu Iacob și Bogdan Voica vor merge la Lotul Național de Tineret, unde sunt antrenori – principal, respectiv, secund pentru pregătire și participare la Campionatul European de la Celije, din Slovenia și vor reveni la echipă, probabil, la începutul lunii august.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn