CSM Focșani 2007

Urmărește CSM Focșani 2007               

Handbal – În premieră absolută, avem echipă de Ligă Naţională!

DSCN2176Echipa de handbal a CSM Focşani 2007 are susţinerea Consiliului Local şi Primăriei Focşani iar înscrierea sa în Liga Naţională este oficială! În şedinţa de joi, 30 iulie a Consiliului Local, a fost aprobată rectificarea Bugetulu general al municipiului Focşani pe anul 2015, în urma căreia Clubului Sportiv Municipal i-a fost alocată o sumă de bani ce va fi distribuită către bugetul pe acest an al secţiei de handbal. Echipa de handbal a CSM Focşani va putea avea, astfel, un bun suport financiar în prima experienţă pe care o echipă focşăneană de handbal a avut-o vreodată în prima divizie a României.

DSCN2220Formaţia antrenată de profesorul Viorel Ciubotaru a început de aproape două săptămâni pregătirea pentru viitoarea ediţie a Ligii Naţionale mai întâi pe stadionul Milcovul iar de luni, jucătorii au primit mingea. Joi, 30 iulie, au avut şi primul antrenament cu public, în Sala Polivalentă, adversară fiindu-le Ştiinţa Municipal Bacău, fostă vicecampionană naţională şi participantă la jocurile din Cupele Europene. Formaţia băcăuană – manager, Gabriel Armanu, antrenor, Bogdan Voica, are în componenţă jucători din marea formaţie a Ştiinţei Municipal Dedeman Bacău, alţii, veniţi DSCN2221de la Centrul Naţional de Excelenţă de la Sighişoara, recent transferaţi, ca şi internaţionali de cadeţi. Împreună cu formaţiile de juniori, Ştiinţa Municipal Bacău are un buget anual de 2-2,2 milionae de lei.

Am făcut aceste precizări pentru a releva o imagine mai clară asupra adversarilor cu care s-au întâlnit focşănenii în primul lor joc de verificare al verii. CSM Focşani 2007 a pierdut cu 22-29 (11-14).Lotul gazdelor:Marocico – 1 gol, Rusu, Ungureanu, portari, Popa – 7, Mocanu – 1, Cadar – 1, Ragea – 1, Neaţă, Smeu – 2, Gramatic – 2, Gheorghe – 1, Eros – 1, Ştefan, Nelu, Năstăsie – 1, Roaru – 4.

DSCN2234Antrenorul Viorel Ciubotaru a rulat toţi jucătorii de câmp din lot. La doar trei zile de lucru cu mingea şi de pregătire tehnico-tactică, la focşăneni au fost evidente nesincronizările, în special în atac, în schimburile de mingi, dar diferenţa de scor a fost dată de multele lor ratări ca şi de forma de excepţie a portarilor din Bacău. Jucătorii nou veniţi în lotul Focşaniului au arătat că au calitate, însă este de lucru pentru integrarea lor într-un mecanism care în trecuta ediţie de campionat a funcţionat bine, de multe ori, foarte bine. Profesorul Viorel Ciubotaru şi elevii săi vor lucra, cu siguranţă, pentru a da valoare de grup calităţilor individuale în viitoarele partide de pregătire. Primele dintre acestea, vor fi vineri seara şi sâmbătă dimineaţa, cu CSU Suceava, în deplasare.

Facebook
WhatsApp
Twitter