Urmărește CSM Focșani 2007

Handbal Divizia A – Meci urât, dar victorie frumoasă!

DSCN6318CSM Focşani 2007 – CS HC Buzău 22-19 (12-11)

Formaţii

CSM Focşani 2007: Cloşcă, Rusu, Ungureanu – Năstăsie – 3 goluri, Mocanu, Popa – 3, Neaţă, Smeu – 1, Tănase – 2, Sîsîeac – 1, Nelu – 5, Şăitan, Vasilache, Gramatic – 1, Rotaru – 6.

CS HC Buzău: Manole, Vasilescu, Sîrbu, Păunescu, Tudorache, Stoichiţă, Drăgoi, Oprea, Mircescu, Carpiuc, Cîrstea, Burlacu, Muşat, Glodeanu, DSCN6347Chircă.

 Buzoienii au un lot mai valoros decât în trecutul campionat, dar nu pot emite pretenţii la un loc între primele 5-6 echipe ale primei serii a Campionatului Diviziei A! Formaţia încă nu are calitatea handbalistică necesară pentru aceasta. Are evidente limite de ordin tehnic şi tehnico-tactic, chiar dacă managementul clubului îşi doreşte – o dovedeşte limpede comportamentul unor oameni din staff-ul echipei oaspete din timpul jocului de astăzi din Sala Polivalentă. În încercarea de a câştiga la Focşani, buzoienii au vrut să compenseze lacunele pe care le au în jocul de handbal cu o duritate dusă la extrem şi permisă cu largheţe de arbitri. După ce, până DSCN6357la jumătatea primei reprize, focşănenii au jucat handbal de bună calitate şi conduceau cu 8-4, în minutele următoare s-au văzut dominaţi prin forţă fizică şi procedee specifice mai mult rugbiului, au fost egalaţi la 9 şi au intrat la pauză cu un avans de un gol, întorcând cu şansă scorul de la 9-11!

Prima repriză a mai avut parte de ceva handbal adevărat! Repriza a doua a fost de-a dreptul urâtă, elevii profesorului Viorel Ciubotaru intrând în jocul agresiv al adversarilor. Au fost foarte multe întreruperi, eliminări şi de o parte şi de alta, însă gazdele, cu un plus de valoare, au avut luciditatea să controleze cursul jocului şi să menţină o distanţă de siguranţă care să le permită să câştige indiferent de erorile arbitrilor şi duritatea din evoluţia DSCN6359buzoienilor. CSM Focşani 2007 a câştigat o victorie muncită, la care au contribuit într-o mare măsură portarii Cloşcă şi Rusu, cu unele intervenţii incredibile, dar şi toţi jucătorii de câmp pe care profesorul Ciubotaru i-a trimis în teren.

Nu a jucat deloc Iulian Neaţă, incomplet refăcut după ce, în etapa trecută a jucat, de asemenea, nerefăcut, împotriva Ploieştiului,.

Sâmbătă, 13 decembrie, CSM Focşani va juca tot în Sala Polivalentă, ultimul cău meci din turul campionatului, în compania Politehnicii Iaşi.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn