Urmărește CSM Focșani 2007

CSM Focșani 2007 – zece ani de activitate!

colaj-11-iunie-20141Clubul Sportiv Municipal Focșani 2007 se află în al zecelea an de activitate. Are ca moment de început Hotărârea ConsiliulDSCN1056ui Local al Muncipiului Focșani din 19 decembrie 2016 care statua înființarea sa de la 1 ianuarie 2017, ca “persoană juridică română de drept public, instituţie polisportivă, cu sediul în Municipiul Focşani … prin preluarea echipelor de fotbal, futsal, handbal, volei, judo, şah, tenis de câmp, baschet şi atletism existente în municipiul Focşani, inclusiv a contractelor de joc ale baschet-31sportivilor”. Clubului i-a fost stabilit ca obiect principal de activitate ”selecţia şi pregătirea sportivilor, participarea acestora la competiţii sportive interne şi internaţionale şi atingerea performanţelor sportive” şi era organizat ca ”instituţie polisportivă cu 9 secţii”: fotbal, futsal, handbal, volei, judo, şah, tenis maria-20-iunie-2017-5de câmp, baschet şi atletisdsc_0091m”.
Până la 26 iunie 2017 clubul a funcționat sub titulatura de Club Sportiv Municipal după care Consiliul Local al Muncipiului Focșani a hotărât ca structura sportivă proprie să fie denumită Clubul Sportiv Municipal 2007.  26 iunie poate fi considerată ca moment de referință în istoria clubului, pentru că i-a dat indentitatea cu care a devenit cunoscut ulterior în țară și străinătate prin rezultatele sportivilor săi!
Clubul Sportiv Municipdsc_0907al Focșani 2007 a devenit la scurt timp de la înființare cea mai reprezentativă instituție sportivă a Focșaniului, ca și a Vrancei!
În zece ani, sportivii care au reprezentat CSM Focşani 2007 în arenele ddsc_0242e concurs s-au clasat de aproape 500 de ori pe unul dintre locurile 1, 2 sau 3 la campionate mondiale, campionate europene, campionate balcanice sau campionate naţionale, ceea ce înseamnă tot atâtea medalii de aur, argint sau bronz. Acestora li se adaugă alte dsc_0194zeci de clasări pe podium în întreceri naţionale sau internaţionale la care sportivii CSM Focşani 2007 au participat, cu toţii făcând cunoscut şi apreciat în ţară şi în lume, acolo unde au fost în competiții, numele Municipiuldscn0987-300x168ui Focşani. A fost perioada în care două dintre echipele de jocuri sportive ale CSM Focşani 2007 au promovat în Liga Naţională, după ce ani la rând s-au aflat printre protagonistele competiţiilor la care au fost parte. Mai întâi, au promovat voleibalistele, pregătite de profesorul Marian Rădulescu, în 2009, apoi, handbaliştii, antrenaţi de profesorul Viorel Ciubotaru, în 2015. Echipa de baschet U 10 a devenit de două orin vicecampioană națională iar echipa de futsal, desființată în 2012 în aceleași condiții ca și cea de fotbal a fost o prezență constantă în Liga I și a jucat o finală de Cupă a României!
dorin-drimba-9-aprilie-2017-300x300img_4103Profesionalismul echipei de antrenori și al conducerii s-a concretizat şi în  selecţionarea multor sportivi ai CSM 2007 în loturile naţionale, postură din care au reprezentat România la competiţii mondiale, europene, balcanice, buna gospodărire a bazei sportive a clubului şi punerea sa la dispoziţia sportivilor pentru pregătire şi competiţii, reabilitarea sediului clubului, un număr mare de activităţi din categoria „Sportul pentru toţi” la care au luat parte, în fiecare an, sute de iubitori ai sportului, malinaai mişcării fizice pentru sănătate.
Iar la nivelul celui de-al zecelea an secția de arte marțiale a adus clubului și municipiului Focșani patru titluri de campioni ai Europei prin Daniel Fusaru, Andreea Arginteanu și Sebastian Condruz, ca și altele de campioni ai României, secția de judo și-a adjudecat trei titluri de campioni ai României prin Laris Borș, iar șahul, un al doilea titlu de campion naționalkarate-9-mai-2017-8 consecutiv la U 18 prin Cătălin-Lucian Pătrașcu și o medalie de bronz la Campionatul Mondial Școlar, prin Mălina-Andreea Aciu. Iar tenisul a propune pentru marea performanță pe dubla vicecampioană a României la U 12, Maria Ciubotaru. Au fost reușitele de vârf la sporturile individuale, cărora li se adaugă medaliile de argint și bronz, în număr mult mai mare decât al celor de aur!
La sporturile de echipă formația de baschet U 14 a jucat în turneul semifinal al Campionatului Național, echipa de handbal s-a menținut în Liga Națională unde va evolua pentru al treilea an consecutiv începând din toamnă, echipa de volei senioare a jucat în barajul baschet-4dorin-drimba-9-aprilie-2017-300x300dsc_1242pentru promovare în urma căruia a fost invitată să se încrie în prima divizie a țării iar formația de fotbal a promovat în Liga a III-a!
Zece ani de funcționare au însemnat pentru CSM Focşani 2007un drum al definirii cu claritate și al consolidării locului în viaţa sportivă a municipiului, judeţului şi ţării și a legăturilor cu publicul focșănean, al îndeplinirii obiectului de activitate stabilit prin actul de înființare!
 
 
 

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn