Urmărește CSM Focșani 2007

Baschet – U 20 – Remarcabil: Focşănenii, a cincea echipă a României!

DSCN5671În ultimul joc al turneului – LPS CSM 2007 LPS Focşani 76-65; Ţibîrnă, cel mai promiţător tânăr jucător al turneului şi selecţionat în Lotul de Tineret al României!

Formaţia de baschet U 20 a LPS CSM 2007 Focşani a reuşit o performanţă de excepţie în peisajul sporturilor de echipă din Vrancea. S-a clasat pe locul al cincilea la Timişoara, la turneul final al Campionatului Naţional, după ce, duminică dimineaţa, a trecut de Dinamo Bucureşti, în meciul pentru locurile 5 şi 6. Jocul care le-a adus elevilor profesorilor Petruţ Mihai şi Mircea Petrişor a cincea poziţie între echipele U 20 din ţară s-a încheiat cu 67-65 (18-16, 16-10, 14-17, 19-23), după un final pe muchie de cuţit. În ultimele două minute ale întâlnirii s-a intrat cu 62-61 pentru LPS CSM 2007 Focşani, s-a făcut 64-61, apoi, la 64-65 pentru ca, în ultimul minut, Neguroiu să transforme una dintre cele două lovituri libere de care a beneficiat, s-a făcut 65-65, în secunda 59 a ultimului minut, Vîrnă a marcat pentru 67-65 iar aruncarea de 3 puncte încercată de dinamovişti în ultima secundă nu a mai adus nici o noutate: meciul s-a terminat cu victoria focşănenilor!

În turneul de la Timişoara, LPS CSM 2007 Focşani a folosit următorul lot (cu numărul de puncte reuşite de focşăneni în meciul cu Dinamo): Neguroiu – 15, Mirea, Vechiu – 6, Avram, Anghel, Vîrnă – 17, Ţibîrnă – 14, Bălan Halici, Tănase, Chircă – 13. După joc, profesorul Petruţ Mihai a declarat:”Am terminat pe locul pe care îl meritam! Am spus înainte de plecare că dacă am încheia competiţia mai sus de locul 5 va fi o mare surpriză. Ne-am fi dorit-o dar, s-a văzut, nu am putut mai mult. Ne-am situat după patru mai forţe ale baschetului românesc, cu echipe de primă ligă – Timişoara, Ploieşti, Târgu Mureş, Cluj Napoca şi înaintea bucureştenilor de la Dinamo. Am întâlnit echipe cu loturi mai lungi. Trebuie să ne mândrim cu ceea ce am realizat. Ne dorim să facem o formaţie puternică la Focşani, să ne batem de la egal la egal cu cluburile puternice din ţară. Şi să ştiţi că ne întoarcem cu o reuşită de valoare deosebită de la Timişoara: Lucian Ţibîrnă a fost declarat cel mai promiţător tânăr jucător al turneului şi a fost selecţionat în lotul de tineret al României!”

 
 

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn