CSM Focșani 2007

Urmărește CSM Focșani 2007               

Baschet U 20 – CSM Focşani 2007, vicecampioana României!

DSCN0027

Baschet, argint, 7 mai 2015În partida pentru locurile 2 şi 3, focşănenii au depăşit VIPO Bucureşti cu 76-70 (18-20, 22-10, 13-22, 23-18)

Deznodămîntul partidei a fost limpede cu doar 26 de secunde înainte de final!

Radu Vârnă, în Best Five-ul Final Four!

Titlul de vicecampioană a României, cea mai bună performanţă DSCN0058a unei echipe a CSM Focşani 2007 la jocuri sportive!

Lotul CSM Focşani 2007 la Final Four: Neguroiu, Pleşa, Bălan Halici, Avram, Badea, Vârnă, Popa, Olaru, Chircă, Tudorache, Toma.

Formaţia de baschet U 20 a CSM Focşani 2007 a reuşit performanţa remarcabilă de a deveni vicecampioana României la capătul unui sezon în care s-a menţinut tot timpul în zona locurilor al doilea şi al treilea. Pornită de pe poziţia a treia în turneul final, formaţia pregătită de profesorii Petruţ Mihai şi Mircea Petrişor a reuşit să câştige jocurile cu bucureştenii de la DSCN0062Dinamo şi VIPO, fiind întrecută doar de clujenii de la U Mobitelco, a căror echipă a încheiat campionatul fără înfrângere! În ultimul meci al turneului care a avut loc la Arena de Baschet din Capitală, astăzi, focşănenii au întâlnit VIPO Bucureşti, adversar ce se anunţa imcomod, dar în faţa căruia câştigase de mai multe ori în campionatul tocmai încheiat. Ca şi în partida cu Dinamo, baschetbaliştii focşăneni au gestionat perfect finalul de meci în care au intrat cu avantaj de un punct! Ultimele 10 minute al întâlnirii au început cu bucureştenii marcând de 2 puncte şi trecând în avantaj, a fost apoi rândul focşănenilor să aibă un punct avans, pe care l-au pierdu imediat, însă după DSCN0041ce au preluat conducerea nu au mai cedat-o până la sfârşit. Bucureştenii s-au mai apropiat la un punct, la scorul de 60-59, focşănenii s-au dus la 71-62, pentru ca înaintea ultimului minut să fie 74-70, cu VIPO în atac. Au urmat ratări şi de o parte şi de alta, însă cu 26 de secunde înainte de final Neguroiu a punctat decisiv, ridicând diferenţa la şase puncte în favoarea echipei sale, (76-60) posibil, dar improbabil de anulat de către adversari într-un timp atât de scurt, în condiţii normale şi într-un joc de turneu final U 20.

După meciul care a adus titlul de vicecampioană a României la Focşani, profesorul Petruţ Mihai a declarat: „Mulţumesc băieţilor pentru cadoul minunat pe care l-au făcut pentru ei, pentru Focşani şi pentru noi. Pentru mine, cel puţin este un cadou pe care mi-l voi aminti toată viaţa deoarece l-am primit în ziua în care am împlinit 39 de ani! Succesul de astăzi este confirmarea valorii unui grup de copii minunaţi care au început cu medalia de argint la juniori 3, la Timişoara, şi au încheiat cu medalia de argint la U 20. Este confirmarea valorii şi încununarea muncii din ultimii opt ani a lui Alin Olaru, Andrei Neguroiu, Radu Vârnă, Darius Chircă şi a celorlalţi jucători de la Focşani. În acelaşi timp, felicit şi mulţumsec şi copiilor de la Galaţi care au venit şi au pus umărul la acest rezultat deosebit. Mulţumesc şi colegului Florin Nini, , care se ocupă de pregătirea acestor jucători care evoluează la seniori la Phoenix Galaţi şi care au şanse foarte mari şi promoveze în Liga Naţioală după turneul final de săptămâna viitoare, de la Galaţi. Împreună cu colegul meu Mircea Petrişor le urez mult succes acestor jucători la cluburile la care vor evolua ca seniori. Suntem siguri că vor face faţă cu brio rigorilor baschetului la nivel de vârf”.

Excelentul Radu Vârnă a fost inclus, în urma prestaţiilor sale, în Best Five-ul Final Four.

Titlul de vicecampioană a României, răsplătită cu medaliile de argint, este cea mai bună performanţă a unei echipe a CSM Focşani la jocuri sportive. O altă echipă, cea de futsal, a terminat pe locul al doilea, cu câţiva ani în urmă, dar în Cupa României.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter