Urmărește CSM Focșani 2007

BASCHET MASCULIN : Echipa de baschet a CSM Focșani 2007 ar putea lupta în luna septembrie 2024 într-un turneu pentru rămânerea în Liga Națională, alături de CSM Târgu Jiu, Laguna București, Petrolul Ploiești, U Cluj-Napoca și CS Politehnica Iași, conform baschet.ro.

BASCHET MASCULIN 🏀🇹🇩
✅ Echipa de baschet a CSM Focșani 2007 ar putea lupta în luna septembrie 2024 într-un turneu pentru rămânerea în Liga Națională, alături de CSM Târgu Jiu, Laguna București, Petrolul Ploiești, U Cluj-Napoca și CS Politehnica Iași, conform baschet.ro.
Dacă nou-promovata CS Agronomia București nu se va înscrie în campionat, atunci vor exista trei locuri disponibile pentru LNBM în sezonul 2024-2025.
🇹🇩 Liga Națională va avea, cel mai probabil, tot 18 echipe în sezonul viitor.
ℹ️ Luni, 3 iunie, a avut loc ședința Consiliului Director, în care s-a votat noua regulă legată de obligativitatea jucătorilor români pe teren în LNBM.
Toate cluburile au votat pentru reducerea numărului de români obligatoriu pe parchet, iar din sezonul 2024-2025 acestea sunt obligate să aibă doar un singur autohton pe parchet în permanență, precum și dreptul de a înscrie maximum 6 străini pe foaia de joc, se mai arată pe baschet.ro.
🏀 Va rămâne în LNBM, cel mai probabil, formatul cu două grupe de câte 9 echipe.
Dintre cele 18 locuri, 14 sunt asigurate primelor 14 clasate la finalul sezonului, iar două pentru Steaua București și CS Agronomia București, echipe care au promovat în Liga Națională, mai notează baschet.ro. 🇹🇩
Rămâne de văzut dacă CS Agronomia București se va înscrie în următoarea ediție de campionat.
Situația celor două locuri rămase este momentan incertă.
Turneul de baschet se va desfășura conform regulilor din Liga Națională, cu maximum 2 jucători străini.
🔴 Antrenorul principal al echipei noastre, Petruț Mihai:
,,Este o decizie inexplicabilă. Nu are niciun sens din niciun punct de vedere acest sistem.
Ce este cel mai deranjant, este faptul că am jucat meciurile de clasament 15-18 degeaba, și au fost serii 3/5, ca acum să nu se țină cont deloc de acest clasament.
Din punctul meu de vedere, orice format se decide, acesta trebuie să țină cont de clasamentul sezonului precedent. Nu este normal să facem o strategie pentru sezonul viitor fără să știm în ce ligă jucăm.
Eu, unul, nu am mai auzit de așa ceva de când lucrez în baschet. Erau două opțiuni clare, să rămână 16 echipe în LNBM și știam că jucăm în Liga 1, iar în situația în care vor fi 18 sau 20, noi știam că vom juca în LNBM pentru că am obținut pe teren acest drept, terminând sezonul precedent pe locul 16.”
Hai, Focșani❗🤍💙
Baftă, băieți‼️ 🙏🏀
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn