Urmărește CSM Focșani 2007

Baschet, Liga Națională – Focșănenii încep returul la Pitești!

Turneul va avea loc în perioada 13-17 martie cu participarea FC Argeș Pitești, BC CSU Sibiu, CSM Focșani 2007 și CSM VSKC Miercurea Ciuc

Echipa de baschet seniori a CSM Focșani 2007 va începe returul Campionatului Ligii Naționale de Baschet cu turneul de la Pitești care va avea loc în perioada 13-17 martie. Partenere de întrecere îi vor fi CSM VSKC Miercurea Ciuc, echipă alături de care a fost în grupă în toate turneele din tur, formația locală FC Argeș Pitești și BC CSU Sibiu. Focșănenii, antrenați de profesorii Petruț Mihai și Florin Munteanu vor juca duminică, 14 martie, de la ora 19:00 cu FC Argeș, luni, 15 martie de la ora 17:00 cu BC CSU Sibiu, marți, 16 martie vor avea zi fără joc pentru ca miercuri, 17 martie să încheie turneul cu partida disputată în compania CSM VSKC Miercurea Ciuc, de la ora 16:00. 

CSM 2007 începe returul de pe poziția a 10-a a clasamentului, cu 17 puncte, accumulate din 4 victorii și 9 înfrângeri.

Focșănenii au avut un parcurs peste așteptări, reușind să bată în premieră echipa Galațiului, să se claseze mai sus decât adversare din aceeași categorie valorică – Târgu Jiu, Miercurea Ciuc, Constanța, grupări cu mare vechime în Liga Națională și să aibă scoruri foarte strânse cu echipe de talia lui Dinamo București, Stelei București, CSMU Craiova sau CS CSM Timișoara. CSM 2007 a început campionatul cu foarte valorosul jucător american Randal Falker care a plecat din România după primul turneu, dar pe care l-a înlocuit cu un baschetbalist de mare calitate, ca lider de grup și eficiență, sârbul Miloș Pesic. Acesta a avut o contribuție importantă la parcursul foarte bun al formației focșănene care a oferit și tinerilor jucători David Antonescu, Denis Miron și Alexandru Bratosin posibilitatea să joace – și să capete experiență la nivel superior, în dispute cu cele mai bune formații din România. Se poate aprecia că toți jucătorii din lotul pregătit de Petruț Mihai și Florin Munteanu au evoluat la nivelul lor cel mai bun în, practic, toate meciurile din tur.

Obiectiv – un retur la, cel puțin, nivelul turului!

La Pitești, focșănenii vor juca pentru a câștiga în toate cele trei meciuri. Pe piteșteni i-au întrecut la Focșani, în Sala Polivalentă într-un joc din Cupa României, dar în turneul în care aceștia sunt gazde pornesc cu a doua șansă. Așa cum se va întâmpla și în disputa cu ocupanta locului al doilea al clasamentului, BC CSU Sibiu care în tur a pierdut de doar doă ori. Disputa cu CSM VSKC este deschisă oricărui rezultat. În tur s-au impus focșănenii care își doresc să repete rezultatul și în retur. Pentru CSM Focșani 2007 vor juca în retur Jimmie Lee Taylor III, Cătălin Petrișor, Milos Krivokapic, Denis Miron, Milos Pesic, Robert Alan Sampson, David Antonescu, Alexandru Bratosin, Lucian Țibîrnă, Dorde Simeunovic, Nicolae Marin Ciucă, Alin Olaru.

În clasamentul celor mai productivi jucători ai turului ca medie de puncte pe meci, Miloș Pesic de află pe locul 4 cu 17,30 puncte, iar Jimmie Lee Taylor III, pe poziția a 8-a, cu 16,69 puncte, cei doi fiind în top și la cei mai prolifici marcatori din Liga Națională într-un meci: Taylor III, pe primul loc cu 31 de puncte, Pesic pe locul 3, cu 29 de puncte. Iar în ierarhia recuperatorilor, Robert Alan Sampson este al doilea, cu 110 recuperări. Trei jucători din cinciul de bază al Focșaniului sunt între cei mai buni jucători din Ligă, ceea ce oferă optimism pentru evoluția CSM 2007 în retur! Din păcate, publicul focșănean nu-i poate vedea în direct, în Sala Polivalentă, pe excelenții jucători ai echipei lor favorite!

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn