Urmărește CSM Focșani 2007

Atletism – Start lansat pentru Claudia Prisecaru în sezonul în aer liber!

 

 

  • Campioana de la CSM Focșani 2007 – victorie la 1000 metri și locul 2 cu record personal la 5000 de metri, într-o săptămână 

          Claudia Prisecaru are un foarte reușit început de sezon în aer liber după prea lunga așteptare generată de pandemia de Covid 19. Atleta de la CSM Focșani 2007, eleva profesorului Cristian Orza, a început sezonul cu concursul de la Bekescsaba – Ungaria, din 26 iunie, când s-a impus cu lejeritate în proba de 1000 de metri, o noutate pentru ea, și pe care a terminat-o în 2.51, ”timp nesperat de bun”, cum îl aprecia antrenorul ei. La o săptămână distanță, joi, 2 iulie, Claudia a concurat în proba de 5000 de metri la Vesprem, tot în Ungaria. A fost o cursă rapidă, în care nouă dintre cele 12 concurente au reușit recorduri personale. Așa s-a întâmplat și cu Claudia Prisecaru, componentă a Lotului Olimpic al României, care a încheiat cursa în 16.26.26, cel mai bun timp al ei de până acum și care o plasează ca a doua performeră la 5.000 de metri dintre alergătoarele de pe această distanță din Lotul actual al României. Timpul Claudiei a fost cu mai mult de 12 secunde mai mic decât cel mai bun rezultat al ei.
Sportiva de la CSM Focșani 2007 este specialista probei de 3000 metri obstacole, în care deține cea mai bună performanță din Lot, ca timp și clasare, fiind deținătoarea medaliei de bronz obținută la Campionatul European de Tineret de la Gavle, din Suedia, în 2019. Claudia Prisecaru se antrenează pentru a obține calificarea la 3000 metri obstacole la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Concursurile – pe diferite distanțe – dintr-o perioadă în care nu sunt organizate curse de 3000 metri obstacole au rolul să o pregătească pentru obiectivul Tokyo. În acest program sunt incluse și participările din această săptămână de astăzi, 6 iulie, în cursa de 800 metri și de joi, 9 iulie, în cursa de 1500 metri, ambele, de la Vesprem.
În pauza dintre concursurile de joi, 2 iulie și luni, 6 iulie, Claudia, care se află în cantonament la Băile Felix, mi-a spus că se simte bine și că este încântată de rezultate ”având în vedere ce situație a fost în acest an!”
Preluat din Monitorul de Vrancea

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn