Urmărește CSM Focșani 2007

Volei, Divizia A2 – Debut cu joc spectaculos şi victorie!

DSCN2972CSM Focşani 2007 – SCM Piteşti 3-0 (25-16, 25-19, 25-16)

 Formaţii

CSM Focşani 2007: Botezatu, Cimpoeşu, Mogoszan, Shtarbanova, Coman, Taşkiran, Blaga, Bîrgăoanu, Boantă, Cîrlan, Tisianu.

SCM Piteşti: Pătrana, Ţipar, Ţîrlea, Dobriţa, Tănăsescu, Ghibardel, Ghiacu, Ungureanu, Cernea.

DSCN3010Fetele Focşaniului au debutat cu victorie în ediţia de campionat 2013-2014. Sâmbătă, de la ora 12,00, CSM Focşani a întâlnit pe SCM Piteşti de care a dispus în trei seturi: 25-16, 25-19, 25-16. Gazdele au început într-o formulă de echipă radical schimbată faţă de cea cu care au încheiat campionatul în vară: Mogoszan, Taşkiran, Shtarbanova, Kirilova, Blaga, Cimpoeşu, Tisianu – libero, iar pe parcurs a mai intrat Coman. Era de văzut în ce măsură antrenorii Marian Rădulescu şi Romina Coman, împreună cu elevele lor, au fructificat consistenta şi foarte buna DSCN3001perioadă de pregătire şi au dat sens, într-un joc de echipă, calităţilor individuale ale jucătoarelor mai vechi ca şi ale celor nou venite. Primul set a arătat o DSCN2981formaţie a CSM 2007 neiertătoare cu oaspetele cărora le-au administrat un 25-16 obţinut cu lejeritate. Această lejeritate le-a făcut să abordeze setul al doilea cu mai puţină concentrare iar piteştencele au intrat bine în joc pe care l-au şi condus, inclusiv ca scor, până la 4-6. Apoi echipele au mers cap la cap până la 18-16, după care focşănencele au sprintat în câştigătoare, cu 25-19. Şi ultimul set a fost strâns, până la 18-16, finalul aparţinând gazdelor care au făcut şapte puncte consecutive şi s-au impus cu 25-16. Între cele două echipe a fost o evidentă diferenţă deDSCN2990 valoare. CSM Focşani are, la început de campionat, argumente sportive şi managariale pentru a se înscrie în cursa pentru promovarea în prima divizie. Voleibalistele care nu au intrat în joc sâmbătă sunt de nivelul celor care au jucat, ceea ce le oferă antrenorilor variante cu care să meargă pentru rezultat bun în celelalte partide de campionat. În meciul cu SCM Piteşti s-a remarcat echipa, cu un bun joc de combinaţie, ca şi de atac şi apărare. Şi cu dăruire pe un fond de colegialitate, în care prestaţia echipei a fost produsul, nu suma prestaţiilor – bune şi foarte bune, de multe ori, spectaculoase – individuale!

DSCN3036După joc, antrenorul Marian Rădulescu a declarat: ”A fost prima partidă din campionat iar echipa a făcut un joc bun! A început foarte bine şi s-a impus uşor în primul set. În următoarele a intrat în jocul adversarelor, dar a avut resursele să câştige la diferenţe convingătoare. Potenţialul lotului este mai mare şi aştept o creştere a calităţii jocului în meciurile următoare. Spre deosebire de anii anteriori, aţi văzut, am stat liniştit pe bancă pentru că, dacă ar fi apărut situaţii care să impună modificări în echipă, acum avem pentru schimb jucătoare de acelaşi nivel valoric pentru toate posturile!”

 
 

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn