Urmărește CSM Focșani 2007

Victorie, dar joc modest!


 

CSM Focşani 2007 – Dinamo II Bucureşti 29-21 (15-10)

La CSM 2007 a revenit Radu Vasile, care la 53 de ani, a evoluat câteva minute!

Formaţii

CSM 2007: Rusu, Ciubotaru – Toader, Sîsîeac – 3 goluri, Constantin – 3, Vasilache – 2, Rotaru – 3, Nelu – 6, Tănase – 1, Iulică Barbu – 3, Popa – 4, Neaţă – 1, Vasile, Costache – 3.

Dinamo II: Voica – Ionuţ Barbu – 2, Petcu, Ghimpeţeanu – 1, Niculae – 6, Ionescu – 1, Savin, Vârnav – 2, Chiriţescu, Bronea – 1, Neacşu – 4, Zgura, Ochiană, Mihalcea – 4, Ţiţiriga.

CSM Focşani 2007 a câştigat, sâmbătă, în Sala Polivalentă, partida cu Dinamo II Bucureşti, dar a avut puţine momente în care a fost formaţia pe care o aşteaptă antrenorul Viorel Ciubotaru! Bucureştenii, în mod evident, inferiori valoric, au încercat să folosească la maximum atuurile cu care au venit la Focşani: sprinteneala dată de tinereţea unor jucători de 17-21 de ani şi forţa cu care aruncă la poartă înalţii Niculae, Neacşu şi Mihalcea. Cam puţin pentru a face faţă unei echipe experimentate precum cea a CSM 2007, chiar dacă aflată în consolidarea relaţiilor de joc. Partida nu a fost, totuşi, foarte dezechilibrată, avansul gazdelor crescând lent, fără o desprindere clară. La pauză era un ecart de 5 goluri care a crescut la 10 goluri dincolo de jumătatea reprizei a II-a. Din acel moment a început o serie de ratări de nepermis ale focşănenilor, între care, două lovituri de la 7 metri şi alte trei mingi de gol irosite! Dinamoviştii au început să îndrăznească mai mult şi, pe fondul unui joc dezlânat al focşănenilor, s-au apropiat la 6 goluri – 26-20. Viorel Ciubotaru a cerut time out, a pus lucrurile în ordine din perspectivă tactică şi diferenţa a revenit la 9 goluri, pentru ca lovitura de la 7 metri bătută de oaspeţi după încheierea timpului de joc să stabilească scorul final la 29-21. Urmează, sâmbăta viitoare, meciul de la Târgovişte, cu Universitatea, un bun prilej pentru CSM 2007 să câştige încă două puncte şi să urce spre mijlocul clasamentului!

La conferinţa de presă de după meci, profesorul Viorel Ciubotaru s-a declarat mulţumit de rezultat, nu însă şi de joc. „Am întâlnit o echipă sub valoarea noastră. Au fost multe momente în care nu am mişcat cum trebuie. Observ o lipsă de seriozitate în abordarea jocului. Nu am avut un joc aerisit, nu a fost în teren mişcarea pe care am cerut-o! Sper să se schimbe ceva în următoarele etape, să trecem pe o pantă ascendentă de exprimare. Îmi doresc să câştigăm toate jocurile până la finalul turului”. Despre jucătorii veniţi de la Adjud, antrenorul CSM 2007 a declarat: „Sunt mulţumit, nu întrutotul, de Sîsîeac, dar de Rotaru şi Tănase, nu. I-am adus pentru a iuţi jocul, să nu mai lungim construcţia. Iar Rotaru, astăzi, a corespuns doar 5 minute din această perspectivă. Le-am şi spus jucătorilor că rămâne cine se încadrează în ceea ce le cer. Cine nu, pleacă!” Viorel Ciubotaru a comentat revenirea veteranului Radu Vasile astfel:”Am vrut să-l aduc de la început. Scopul nu este ca el să joace, în mod neapărat, ci să fie lângă echipă, să lucreze cu apărarea, pentru că are o mare experienţă în acest sens!”

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn