CSM Focșani 2007

Urmărește CSM Focșani 2007               

Şah – Prezenţă remarcabilă a CSM Focşani 2007 la Memorialul „Marcel Alexandrescu”!

Sah 3, 24 maiMihai Strîmbu, la seniori şi Cătălin Lucian Pătraşcu, la juniori, s-au clasat pe locul 2

La începători, Mihnea Iustin Baciu a terminat pe locul 1, la categoria de vârstă 2006, iar Andreea Nuţă şi Andrei Răzvan Vasilache, pe locul 2, la 2005

CSM Focşani a prezentat la Memorialul „Marcel Alexandrescu” care a avut loc la Galaţi, în perioada 17-19 mai, 14 sportivi la trei turnee – seniori, jucători sub 12 ani şi începători. Evoluţia şahiştilor focşăneni la Galaţi a fost în nota prestaţiilor din ultima vreme la întrecerile de la nivel local până la cel naţional. La seniori, Mihai Strâmbu a încheiat competiţia pe locul al doilea, cu 5,5 puncte din 7 partide şi a primit din partea organizatorilor un premiu în bani în valoare de 120 lei, o cupă şi o medalie. În concursul seniorilor au fost incluşi şi juniorii, pentru care a fost alcătuit un clasament special care îl are pe locul 2 pe focşăneanul Cătălin Lucian Pătraşcu, născut în 1999, cu 5 puncte, la fel ca şi şahistul clasat pe primul loc, departajare fiind făcută de jocul a trei coeficienţi. Cosmin Vasiliu şi Elena Adelaida Toma au acumulat câte 3,5 puncte, Bianca Gabriela Banciu, 3 puncte, iar Andreea Simona Toma, 1,5 puncte.

În concursul jucătorilor sub 12 ani, cea mai bună clasare – locul 13, cu 4 puncte – a avut-o Alexandra Ioana Banciu, care nu a împlinit 10 ani. Ana Maria Banciu şi Aurelian Gabriel Cristea au acumulat câte 3 puncte.

Începătorii de la CSM Focşani 2007 au ieşit în evidenţă prin Iustin Mihnea Baciu, primul clasat la categoria de vârstă 2006, Andrei Răzvan Vasilache, al doilea, la 2005, ca şi Andreea Nuţă, la 2003, Vlad Daniel Ivan, al patrulea la 2004. O a cincea sportivă focşăneană, Alexandra Nuţă, s-a situat în partea de jos a clasamentului.

Preşedintele secţiei de şah a CSM Focşani 2007, Aurelian Grigore, a declarat că participarea sportivilor clubului la Galaţi a fost un nou prilej de a verifica nivelul de pregătire al acestora înaintea competiţiilor viitoare la nivel naţional şi că prestaţia a fost la nivelul aşteptărilor. „Juniorii experimentaţi au arătat că se menţin la un stadiu competiţional bun, consolidat, şahiştii sub 12 ani că sunt în creştere de calitate sportivă iar începătorii, că pot constitui o bună rezervă pentru viitorul şahului focşănean!” a conchis Aurelian Grigore.

 

Facebook
WhatsApp
Twitter