CSM Focșani 2007

Urmărește CSM Focșani 2007               

Şah – Juniorul Cătălin Lucian Pătraşcu, campionul de seniori al Vrancei!

CAMPIONATUL JUDEŢEAN INDIVIDUAL DE ŞAH,

COPII, JUNIORI ŞI SENIUORI

Ediţia 2015

Sah 3, 11 iunie 2015În perioada 7 – 9 iunie 2015 la Sala Polivalentă Vrancea şi la DSCN0375Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Vrancea s-a desfăşurat ediţia 2015 a Campionatului Judeţean Individual de Şah al judeţului Vrancea, cea mai importantă şi populară competiţie anuală. Organizatori au fost Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Vrancea, C.S.M. Focşani 2007, Asociaţia Judeţeană de Şah Vrancea, Şcoala „Nicolae Iorga“ Focşani, Şcoala „Ion Basgan“ Focşani, şi Şcoala „Alexandru Vlahuţă“ Focşani.

Spre deosebire de alte ediţii, când la un campionat judeţean veneau mai puţini şahişti din afara judeţului sau nu veneau deloc, la această ediţie au venit foarte mulţi şahişti din alte judeţe, dovadă că în ultimii ani suntem luaţi tot mai în serios de tot mai mulţi şahişti din ţară. Astfel, au participat 13 jucători de la Acs Genius Galaţi, 3 jucători de la Acs Smart Galaţi, 3 jucători de la Acs Pheonix Buzău, 1 jucător de la Clubul de Şah Diana Galaţi, 1 jucător de la C.S. Voinţa Buzău, 1 jucător de la C.S. Fairplay Brăila, 1 jucător de la C.S. Colosseum Giurgiu, 1 jucător de la Clubul Sah 1, 11 iunie 2015 Central de Şah Bucureşti. În fiecare an şahul vrâncean aduce fie cel puţin o premieră, fie cel puţin un record. Această ultimă competiţie a adus pentru Vrancea un record de participare din alte judeţe la un campionat judeţean.

Şahiştii vrânceni sunt 18 de la C.S.M.Focşani 2007, 19 de la C.S. Olimp Şah Focşani şi 3 de la Clubul Municipal de Şah Speranţa Focşani.

S-au desfăşurat trei turnee distincte, astfel:

TURNEUL A, rezervat seniorilor legitimaţi şi celor mai buni juniori legitimaţi peste 12 ani în care s-a jucat şah rapid, sistem elveţian, 7 runde. Pe primele patru locuri s-au clasat: Cătălin-Lucian Pătraşcu de laC.S.M. Focşani 2007, Ştefan-Daniel Done de la Pheonix Buzău, Vasiliu Cosmin de la C.S.M. Focşani 2007 şi Marian Şerbănoiu de la Voinţa Buzău.

Sah 2, 11 iunie 2015TURNEUL B, rezervat juniorilor legitimaţi până la 12 ani în care s-a jucat şah rapid, sistem elveţian, 7 runde. Pe primele patru locuri s-au clasat: FlorinMihai de la Smart Galaţi, Ştefan Dănilă, Alexandra-Ioana Banciu şi Mihnea-Iustin Baciu, toţi treide la C.S.M. Focşani 2007.

TURNEUL C, rezervat copiilor legitimaţi până la 8 ani în care s-a jucat şah clasic, sistem elveţian, 7 runde. Pe primele patru locuri s-au clasat: Lukas Jiglău, David-Ştefan Ianitchi-Culea, Claudiu-Teodor Ariton şi Maria-RoxanaIoiţescu, toţi patru de la Genius Galaţi.

Pentru statistica internă vrânceană şi pentru stabilirea ierarhiei şi campionilor judeţeni s-au întocmit şi clasamente numai pentru şahiştii vrânceni. Conform criteriului stabilirii ierarhiei locale, la seniori şi juniori peste 12 ani, campion judeţean este Cătălin-Lucian Pătraşcu, urmat de Cosmin Vasiliu (vicecampion judeţean), Grigore Mălureanu, toţi trei de la C.S.M. Focşani 2007şi Emilian Rău, de la Clubul Municipal de Şah Speranţa Focşani. La juniori până în 12 ani campion judeţean este Alexandra-Ioana Banciu, urmată de Carmen-Nicola Ioniţă (vicecampion judeţean), amândouă de la C.S.M. Focşani 2007, George-Ionel Bitere de la C.S. Olimp Şah Focşani şi Alexandru-Mihai Dorobăţ de la C.S.M. Focşani 2007. La juniori până în 10 ani campion judeţean este Ştefan Dănilă, urmat de Mihnea-Iustin Baciu (vicecampion judeţean), Cristian-Eduard Şimon şi George-Călin Ioniţă, toţi patru de la C.S.M. Focşani 2007. La copii până în 8 ani campion judeţean este Sebastian-Mihail Potlog de la C.S.M. Focşani 2007, urmat de Ileana-Veronica Niţu (vicecampion judeţean) de la C.S. Olimp Şah Focşani, Matias-Ioan Negoiţă de la C.S.M. Focşani 2007 şi Alex-Ştefan Zlata de la C.S. Olimp Şah Focşani.

Dintre vrânceni, în afara celor menţionaţi mai sus, s-au mai remarcat, de la toate turneele, seniorii: Mirel Lepădatu, Nicolae Dediu, Viorel Balla, Emilian-Paul Ioniţă, Toader Gurguiatu, juniorii Dragoş-Cosmin Ion, Aurelian-Gabriel Cristea, Ana-Maria Banciu, Andrei Cucoaneş, copiii Ingrid-Ştefania Alexa, Ioan-Lucian Axente, Sebastian-Matei Pintilie (cel mai bun băiat născut în 2007), Sebastian-Ştefan Ciobanu, Andra-Gabriela Savin, Iustin Balercă, Elena Jinga etc. Este de urmărit evoluţiile viitoare ale mezinei competiţiei Mihaela-Cristina Ene, născută la 13 mai 2010.

Organizarea, arbitrajul, baza materială, buna desfăşurare a competiţiei şi asistenţa tehnică au fost asigurate de Aurelian Grigore, preşedintele secţiei de şah a C.S.M. Focşani 2007, director de turneu şi arbitru, Emilian-Paul Ioniţă, preşedintele Asociaţiei Judeţene de şah Vrancea, Mihai Strîmbu, vicepreşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah Vrancea, preşedintele C.S. Olimp Şah Focşani şi arbitru şef, profesor Sandu Gurguiatu, arbitru, Anton Soare, secretarul Asociaţiei Jueţene de Şah Vrancea şi arbitru.

Viitoarea competiţie de anvergură în Focşani va avea loc la începutul lunii iulie cu ocazia Zilelor Municipiului Focşani. Până atunci prioritatea principală a şahiştilor vrânceni este pregătirea pentru Campionatele Naţionale pe echipe care va avea loc la sfârşitul lunii iulie şi începutul lunii august.

Anton SOARE

Facebook
WhatsApp
Twitter