CSM Focșani 2007

Urmărește CSM Focșani 2007               

Şah – Excepţional: CSM Focşani 2007, şase medalii naţionale la individual!

Mălina-Andreea Aciu - 2Mălina-Andreea Aciu – aur, argint şi bronz; Matei-Ionuţ Acsinte – argint şi bronz; Cătălin-Lucian Pătraşcu – argint.

Campionatul Naţional individual de şah pentru copii şi juniori care a avut loc la Căciulata, în perioada 30 martie – 9 aprilie, s-a încheiat cu un rezultat cu totul excepţional al şahiştilor de la CSM Focşani 2007. În premieră absolută, sportivii focşăneni au câştigat şase medalii la individual! Până acum, şahiştii secţiei conduse de Aurelian Grigore reuşiseră să obţină titluri de campion la echipe, performanţa de la Căciulata marcând trecerea la un nivel neatins până acum de sportivii de la CSM Focşani 2007.

Cea mai consistentă performanţă este a Mălinei-Andreea Aciu, care a câştigat titlul de campioană a României la 14 ani, la şah blitz, a devenit vicecampioană naţională la şah clasic, s-a clasat a treia Ionuţ Matei Axintela şah rapid şi pe 8 la dezlegări. Matei-Ionuţ Acsinte este noul vicecampion naţional la 16 ani, la dezlegări şi medaliat cu bronz la blitz. Matei-Ionuţ a încheiat concursul de şah clasic pe locul 5.

Tot la 16 ani, Cătălin-Lucian Pătraşcu s-a clasat pe locul 2 la rapid, pe 6 la blitz, pe 7 la şah clasic şi pe 8 la dezlegări.

Deşi nu au intrat pe locurile de medalii, remarcabile au fost şi rezultatele celorlalţi şahişti ai CSM Focşani 2007, care şi-au depăşit la final poziţiile de start. Cel mai bine poziţionaţi au fost Teodora Avădăni, care s-a clasat pe locul 4 la şah rapid, la 12 ani, cu acelaşi număr de puncte ca şi medaliata cu argint, pe locul 6 la blitz şi pe 11 la şah clasic. Alexandra-Ioana Banciu a teminat competiţia pe locul 4 la blitz 12 ani, pe 6 la rapid şi pe 15 la clasic. Cosmin Vasiliu, la 16 ani, a încheiat concursul pe locul 9 la rapid, 13 la clasic şi blitz.

Au mai concurat pentru CSM Focşani 2007 Ana-Maria Banciu, la 14 ani, Andreea-Simona Toma, la 18 ani, Mihnea-Iustin Baciu, Ştefan Dănilă şi Patrascu la Eforie, 2014Cristian-Eduard Şimon, la 10 ani, Vlad-Daniel Ivan, la 12 ani, Aurelian-Gabriel Cristea şi Dragoş-Cosmin Ion, la 14 ani.

Preşedintele secţiei de şah a CSM Focşani 2007, Aurelian Grigore a declarat după încheierea campionatului: „Rezultatele sunt urmarea unei munci de echipă din care, alături de antrenorii Mihai Strîmbu şi Petre Nicolae Grigore şi sportivi, fac parte şi Anton Soare, Sandu Gurguiatu şi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah, Paul Ioniţă.”

Vicecampioana naţională la şah clasic, Mălina-Andreea Aciu s-a, în urma rezultatului de la Campionatul Naţional s-a calificat pentru Campionatul European. Alt component al clubului, Matei-Ionuţ Acsinte este calificat pentru Campionatul Naţional de seniori care va avea loc săptămâna viitoare.

Facebook
WhatsApp
Twitter