CSM Focșani 2007

Urmărește CSM Focșani 2007               

Şah – Cupa 1 Iunie

Cu ocazia Zilei Copilului în zilele de 31 mai, 1 şi 2 iunie 2015 în Focşani s-au desfăşurat mai multe competiţii de şah. Cea mai importantă a fost competiţia de la Şcoala „Nicolae Iorga“ Focşani organizată pe trei turnee, şah rapid, sistem elveţian, pentru şahişti legitimaţi, astfel:DSCN0375

TURNEUL A, rezervat seniorilor şi celor mai buni juniori peste 12 ani din judeţ. Pe primele două locuri s-au clasat Pătraşcu Cătălin-Lucian şi Done Ştefan-Daniel, la egalitate de puncte, urmaţi în ordine de Mălureanu Grigore, Ioniţă Emilian-Paul, Cristea Aurelian-Gabriel şi Ion Dragoş-Cosmin.

TURNEUL B, rezervat copiilor până la 12 ani, la care s-au întocmit clasamente separate pentru copii până la 10 ani şi pentru copii până la 12 ani. La 10 ani cel mai bun a fost Dănilă Ştefan, urmat de Dorobăţ Alexandru-Mihai, Şimon Cristian-Eduard, Bitere George şi Baciu Mihnea-Iustin. La 12 ani ordinea a fost următoarea: Ivan Vlad-Daniel, Banciu Alexandra-Ioana, Cucoaneş Andrei şi Ioniţă Carmen-Nicola.

TURNEUL C, rezervat copiilor până la 8 ani, cu trei copii pe podium la egalitate de puncte: Zlata Alex-Ştefan, Negoiţă Matias-Ioan şi Potlog Sebastian-Mihail. În urma lor, de asemenea, alţi trei copii la egalitate de puncte: Balercă Iustin, Cristache Robert-Gabriel şi Lăbunţ Denissa-Emanuela.

S-au mai remarcat de la toate turneele mai sus menţionate: Şerbănoiu Marian, Gurguiatu Toader, Toader Gheorghe, Banciu Ana-Maria, Sterea Zamfir, Atanasiu Marius, Ţârdea Cosmin, Ioniţă George-Călin, Ciobanu Sebastian-Ştefan, Tudor Iulia-Andreea, Alexa Ingrid-Ştefania, Jinga Elena, Rusu Alexandru, Olaru Sebastian-Matei, Pandele Alexandra-Nicoleta, Ene Răzvan-Florin şi Ene Mihaela-Cristina.

În următoarele două zile s-au disputant alte două concursuri de şah, numai pentru juniori mici şi copii atât legitimaţi cât şi nelegitimaţi. Dar cea mai atractivă activitate, a fost luni 1 iunie în Piaţa Unirii când copii care se pregătesc la C.S.M. Focşani 2007, Olimp Şah Focşani şi cercurile de şah de la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 23 Focşani şi Şcoala Nicolae Iorga Focşani, în premieră pentru Oraşul Unirii, au jucat şah cu un set nou de piese de grădină, cadou oferit cu ocazia Zilei Copilului de către Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Vrancea.

Au jucat rând pe rând mai multe echipe formate din câte doi copii, unul consacrat şi unul mic în curs de iniţiere. Echipa nr.1 care a inaugurat setul de piese de grădină a fost format din cel mai bun junior al Vrancei, Cătălin Pătraşcu de la C.S.M. Focşani 2007 şi cea mai mică şahistă de perspectivă prezentă la inaugurare, Lodea Mara-Ariana, de la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 23 Focşani. Impactul asupra copiilor a şahului de grădină se pare că a fost peste aşteptări.

La toate aceste activităţi copii au beneficiat de pacheţele cu dulciuri din partea Primăriei Focşani.

Următoarea mare competiţie de şah este Campionatul Judeţean de Şah Vrancea care va avea loc duminică 7 iunie la Sala Polivalentă din Focşani, rezervat numai şahiştilor legitimaţi.

Anton SOARE

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter