Urmărește CSM Focșani 2007

Sah – CUPA 1 DECEMBRIE, ultima etapa


Sah, 27 noiembrie 2013 - 1Joi, 28 noiembrie, a bătut gongul final pentru anul 2013 la competiţiile oficiale de şah în judeţul Vrancea. Vor mai fi însă până la sfârşitul anului competiţii neoficiale, cu un caracter de pregătire, rezervate copiilor şi juniorilor care se pregătesc la C.S.M. Focşani 2007.

Organizatorul competiţiei a fost C.S.M. Focşani 2007, cu sprijinul Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Vrancea, Asociaţiei Judeţene de Şah Vrancea, iar pentru Turneul E şi cu sprijinul Grădiniţei Nr. 23 Focşani şi Grădiniţei Nr. 6 Focşani.

Ultimele două turnee ale competiţiei Cupa 1 Decembrie au fost desfăşurate separat de primele trei desfăşurate anterior din mai multe motive organizatorice, în primul rând din dorinţa de atentă supraveghere a câtor mai mulţi copii de perspectivă, aceştia şi juniorii fiind în centrul atenţiei clubului organizator.

Turneul D a fost rezervat numai copiilor din al treilea eşalon de vârstă (născuţi în perioada 2003 – 2006) care participă frecvent şi cu seriozitate la pregătire pe plan local, participă la turneele locale unde sunt chemaţi şi au avut cel puţin o participare la un turneu interjudeţean desfăşurat în afara judeţului.

Pe primele trei locuri s-au clasat în ordine Carmen-Nicola Ioniţă, Alexandru-Mihai Dorobăţ, Mihnea-Iustin Baciu, urmaţi de George-Călin Ioniţă, Cosmin Ţîrdea, Ştefan Dănilă, Andrei-Iulian Lupu şi Andrei-Răzvan Vasilache.

Turneul E a fost rezervat copiilor din al patrulea eşalon de vârstă, indiferent dacă participă sau nu la pregătire la vreun club sau cerc de şah şi indiferent dacă au mai participat la alte concursuri. Au participat la acest turneu 12 foarte mici şahişti sau viitori şahişti, dintre care zece născuţi în anii 2007 şi 2008, unul născut în 2006 şi unul născut în 2009. Majoritatea se pregătesc la C.S.M. Focşani şi la cercurile de şah de la Grădiniţa Nr. 23 Focşani (cinci copii) şi Grădiniţa Nr. 6 Focşani (trei copii).

Pe primul loc a terminat Vlad-Andrei Grădinaru de la Grădiniţa Nr. 23 Focşani care se pregăteşte şi la C.S.M. Focşani 2007. El a fost urmat la egalitate de puncte de Ştefan-Alexandru Voicu, de la Grădiniţa Nr. 6 Focşani. Pe locul al treilea s-a clasat Sebastian-Mihail Potlog, de la Grădiniţa Nr. 6 Focşani, urmat la egalitate de puncte de Maria Iorga, de la Grădiniţa Nr. 23 Focani.

În afara acestora, s-a mai acordat un premiu special pentru cel mai tânăr participant micuţei şahiste Elena Jinga de la C.S.M. Focşani 2007. Născută în 2009, ea este mezina turneului dar şi a întregului lot de copii care se pregătesc la C.S.M. Focşani 2007 sau la cele două cercuri de şah din judeţ la nivel de grădiniţă nominalizate anterior.

Lesne de înţeles motivul, aşa cum am mai făcut-o de multe ori la competiţiile copiilor şi juniorilor, pe ceilalţi participanţi la turneu îi vom enumera în continuare în ordinea alfabetică şi nu a punctajului realizat, care oricum în acest stadiu nu este prea elocvent: Andrei-Alexandru Cotîrlan, Elena-Tania Enache, Mateo Manole, Raluca-Mihaela Mihălceanu, Ştefan Moldoveanu, Sebastian Pintilie, Cezar-Beniamin Rentea.

Organizatorii celor două turnee au fost Aurelian Grigore, director de turneu, Mihai Strîmbu, arbitru şef pentru ambele turnee, profesor Sandu Gurguiatu, arbitru la Turneul D, Anton Soare, arbitru la Turneul E, sprijiniţi de Marina Baciu la Turneul D şi Lenuţa Potlog la Turneul E.

 

Anton Soare

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn