Urmărește CSM Focșani 2007

Şah, Concursul National Scolar Elisabeta Polihroniade: Malina-Andreea Aciu de la CSM Focşani 2007, locul I la blitz şi locul II la clasic

Mălina-Andreea Aciu - 2Teodora Avădăni a încheiat concursul pe locul IV la clasic

Malina-Andreea Aciu, (foto, adevarul.ro) sportivă legitimată la CSM Focşani 2007, a reuşit o performanţă remarcabilă la Concursul National Scolar Elisabeta Polihroniade organizat de Asociaţia Clubul Sportiv Elisabeta Polihroniade în colaborare cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Federaţia Română de Şah. Competiţia a avut loc la Căciulata, în perioada 30 ianuarie – 8 februarie, cu participarea elevilor cu vârste între 7 şi 17 ani, pe categorii de vârstă impare, din doi în doi ani.

Mălina-Andreea Aciu s-a clasat a doua la şah clasic 13 ani, cu acelaşi număr de puncte ca şi câştigătoarea concursului, departajarea fiind făcută de un coeficient. Mălina-Andrea a câştigat, însă, competiţia fetelor la blitz.

O altă sportivă a CSM Focşani 2007, Teodora Avădăni a încheiat pe locul IV concursul la şah clasic şiAvădăni la Eforie 2014 pe locul III la bliz fete. 

La băieţi, la 9 ani, Mihnea-Iustin Baciu s-a clasat pe locul 17 la şah clasic şi pe locul 9 la blitz, însă, cu cele 5 puncte din 9 runde la clasic, şi-a îndeplinit obiectivul de a obţine cel puţin jumătate din punctele puse în joc.

Colegul său de club, Ştefan Măimăscu, a încheiat concursul pe locul 14 la clasic şi pe 21 la blitz.

După concurs, preşedintele secţiei de şah a CSM Focşani 2007, Aurelian Grigore a declarat: „pentru sportivii legitimaţi la noi a fost un concurs bun, util, deoarece s-au confruntat cu cei mai buni şahişti din ţară la categoriile de vârstă 7-17 ani. Rezultatele de aici sunt un semn bun pentru anul competiţional aflat la început!”

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn