Urmărește CSM Focșani 2007

Șah: Competiţia şahistă VRANŞAH

ȘAH♟️
ℹ️ Competiţia şahistă VRANŞAH, de la care am prezentat zilele trecute primele două turnee, a continuat cu cel de-al treilea şi cel mai important turneu, desfăşurat la Sala Sporturilor „Alin Moldoveanu“ din Focşani. Spre deosebire de primele două turnee, la care au participat numai copii şi juniori mici care fac pregătire la CSM Focşani 2007, la acest turneu au participat şi juniori mari, seniori legitimaţi la alte cluburi şi jucători nelegitimaţi.
⚪🔵 Alături de şahiştii de la CSM Focșani 2007 au luat startul la concurs seniori şi juniori legitimaţi la Clubul Sportiv „Olimp“ Şah Focşani, Clubul Municipal de Şah „Speranţa“ Focşani, Asociaţia Clubul Sportiv de Şah „Paloda“ Adjud, Asociaţia Clubul Sportiv „Phoenix“ Buzău şi Claudio Fusi din Elveţia, precum şi jucători nelegitimaţi din Focşani, Gologanu, Mărăşeşti, Bârlad şi Goleşti.
🔴 Pe 24 ianuarie 2006, la Focșani, a apărut prima revistă de șah din județul Vrancea-Vranșah.
Editor fondator al revistei a fost instructorul de șah-Anton Soare, iar de tehnoredactare și elaborararea materialelor șahiste s-a ocupat șeful secției de șah de la CSM Focșani 2007-Mihai Strîmbu.
La turneul al 3-lea de la competiția Vranșah s-a jucat şah rapid sistem elveţian, şapte runde.
✅ Pe primele trei locuri în clasamentul general s-au clasat în ordine Ştefan Dănilă, Patric Andrei Făcîlă, ambii de la CSM Focşani 2007 şi Dragoş-Sorin Anton de la Clubul Municipal de Şah „Speranţa“ Focşani. Ierarhizarea pentru premiere de la al patrulea loc în jos s-a făcut pe categorii valorice date de coeficientul de rating național al fiecărui participant. A făcut excepție de la această regulă venerabilul Vasile Crişan, născut în 1943, care a primit premiul special pentru cel mai vârstnic participant.
La grupa valorică cea mai ridicată, coeficient rating sub 2000, pe primele trei locuri s-au clasat Adelin-Ştefan Dăscălescu de la CSM Focşani 2007, Răzvan-George Apostu de la Clubul Sportiv „Olimp“ Şah Focşani şi Sandu Gurguiatu de la CSM Focşani 2007.
În a doua grupă, coeficient sub 1950, pe primele trei locuri au urcat Viorel Bumbaru de la Bârlad, Toader Gurguiatu de la Clubul Sportiv „Olimp“ Şah Focşani şi Claudio Fusi din Elveţia.
La următoarea grupă, coeficient sub 1900, primii trei au fost: Mirel Lepădatu de la Clubul Sportiv „Olimp“ Şah Focşani, Constantin Belciu de la Asociaţia Clubul Sportiv de Şah „Paloda“ Adjud şi Florinel Truţă de la Asociaţia Clubul Sportiv „Phoenix“ Buzău.
La categoria sub 1850 s-au clasat în ordine dr. Marius Arghirescu de la Clubul Municipal de Şah „Speranţa“ Focşani, Andrei-Dănuţ Neagu şi Yannis-Raphel Grecu, ambii de la CSM Focşani 2007.
Primii trei cu un coeficient de sub 1750 au fost Denis-Ionuţ Pilă, Giulia Lungu şi Mihai-Adrian Stănescu, toţi trei de la CSM Focşani 2007.
La categoria valorică sub 1700 s-au clasat în ordine Ana-Maria Apostu de la CSM Focşani 2007, Ionel Tămăslăcaru din Gologanu şi Vasile Mustăţea din Goleşti.
Pe ceilalţi îi vom enumera în ordine alfabetică: Alexandru Cristian Apostu, Amina Ciuşleanu, Gheorghe Gadjinschi, Răzvan Ghilea, Alexandru Neculai Grosu, Eduard-Ştefan Mustăţea, Darius-Andrei Olariu, Mihai Oţelea-Antonesi, Daniel Săpunaru, Toader Săpunaru, Gheorghe Toader şi Virgil Trifan.
🔵 Revenind la şahistul Claudio Fusi din Elveţia, precizăm că este legitimat în această ţară, dar este de naţionalitate italiană și a intrat în cercul şahiştilor vrânceni de câţiva ani, fiind căsătorit cu vrânceanca Tatiana Milu, cea care în adolescenţă şi tinereţe a fost mai mulți ani cea mai bună şahistă a Vrancei. În prezent, Tatiana Milu este manager şahist. Claudio Fusi este nu numai şahist, ci şi arbitru internațional. La Olimpiada de şah a elevilor din acest an a făcut parte din echipa de arbitri condusă de Mihai Strâmbu, alături de Anton Soare, Sandu Gurguiatu şi Iulian Başturea.
ℹ️ Această competiţie este cea mai puternică şi cu participarea cea mai numeroasă dintre toate competiţiile VRANŞAH de până acum. Este prima dată când se organizează o competiție pe trei turnee.
Organizatori şi arbitri au fost Mihai Strîmbu – şeful secţiei de şah de la CSM Focşani 2007 – şi Anton Soare – instructor, sprijiniţi de Petrache Gurguiatu şi Sandu Gurguiatu.
♟️Următorul concurs, numai pentru copii nelegitimaţi, va avea loc la Năneşti (Vrancea).
Felicitări! 👏
Succes în continuare!
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn