Urmărește CSM Focșani 2007

Şah clasic– Excepţional: CSM Focşani 2007, doi campioni naţionali – Mălina-Andreea Aciu şi Cătălin-Lucian Pătraşcu!

 

  • Titlurile de campioni ai României le-au adus Mălinei-Andreea Aciu şi lui Cătălin-Lucian Pătraşcu şi calificarea pentru Campionatul Mondial de Şah!
  • Un alt sportiv al clubului, Matei-Ionuţ Acsinte, a câştigat medalia de bronz la 18 ani!

Malina Aciu nou sahsahAcsinte sahŞahul vrâncean a făcut un pas excepţional pe calea marii performanţe: doi sportivi, ambii componenţi ai secţiei de şah a Clubului Sportiv Municipal Focşani 2007 – preşedinte, Aurelian Grigore, au câştigat în aceeaşi zi titlul de campion naţional la Campionatul Naţional de şah pentru copii, juniori şi Tineret, ale cărui întreceri au loc în aceste zile la Călimăneşti-Căciulata.
La fete 14 ani, Mălina-Andreea Aciu, după un joc pierdut în runda a doua, nu a mai lăsat adversarelor sale decât o jumătate de punct în următoarele şase partide şi a încheiat concursul aşa cum l-a început: pe prima poziţie, cu 7,5 puncte acumulate în 9 runde!
La aceeaşi categorie de vârstă, colegele de club ale Mălinei, s-au clasat pe poziţii de apreciat: Teodora Avădăni, pe locul 8, cu 5 puncte, Ana-Maria Banciu, pe 12, cu 4,5 puncte, ca şi sora sa, Alexandra-Ioana Baciu, care a încheiat competiţia pe locul 16.
La băieţi 18 ani băieţi, Cătălin Lucian Pătraşcu a câştigat titlul naţional, cu 6,5 puncte din 9 etape, la capătul unui concurs în care a fost lider, inclusiv înaintea penultimei etape, când a cedat singura sa partidă în competiţie, dar a încheiat luminos, cu victorie cu negrele în faţa unui jucător care avea, ca şi el, 5,5 puncte!
Tot la 18 ani, colegul de club al lui Cătălin, Matei-Ionuţ Acsinte, s-a clasat pe poziţia a treia, cu 6 puncte, şi a câştigat medalia de bronz!
La 16 ani băieţi, Cosmin Vasiliu, de la CSM Focşani 2007, s-a clasat pe locul al cincilea, cu 6 puncte după ce a intrat în competiţie pe poziţia a 14-a!
 

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn