Urmărește CSM Focșani 2007

Sah, Campionatul Naţional de seniori – Punctaj foarte bun pentru juniorii de la CSM Focşani 2007

Sah, 11 sept. 2012 - 2Catalin Lucian Patrascu, la Olanesti, februarie 2013

Cosmin Vasiliu la Olănesti, februarie 2013iJuniorii de la CSM Focşani 2007 au concurat, în perioada 16-24 februarie, la Olăneşti, la finala Campionatului Naţional individual de şah pentru seniori. Porniţi în concurs cu ratingurile cele mai mici dintre aproape toţi concurenţii, foarte tinerii şahişti focşăneni au reuşit să obţină rezultate care pot fi considerate foarte bune. La ora publicării acestui articol nu fuseseră stabilite clasamentele finale, însă indiferent de locurile pe care vor fi poziţionaţi în funcţie de punctaj şi de alţi parametri specifici şahului, numărul de puncte obţinut de fiecare, vorbeşte despre o evoluţie de excepţie.
La masculin, Cătălin Lucian Pătraşcu şi Cosmin Vasiliu – ambii de 13 ani, au acumulat câte 5,5 puncte din 11 runde. Fiecare dintre ei a câştigat câte 3 victorii, a remizat de câte 5 ori şi a pierdut câte 3 partide, adversarii lor fiind mult mai în vârstă şi cu ratinguri superioare. Cătălin Lucian Pătraşcu şi Cosmin Vasiliu au făcut parte dintr-un grup de 22 şahişti care au acumulat câte 5,5 puncte, devansaţi de un grup de 6 şahişti cu câte 6 puncte, de 16 şahişti cu câte 6,5 puncte, de 11 şahişti cu câte 7 puncte, de 6 şahişti cu câte 7,5 puncte, de 3 şahişti cu câte 8 puncte şi 2 şahişti cu câte 8,5 puncte. Am făcut această analiză pentru a releva performanţa sportivilor de la CSM Focşani 2007 într-o companie foarte puternică, în care au terminat cu doar 3 puncte sub lider, după 11 runde de concurs.

Şi cele 3 şahiste de la CSM Focşani 2007 au avut evoluţii asemănătoare ca performanţă: Andreea Simona Toma – 4 puncte din 9 runde (4 victorii şi 5 înfrângeri), Bianca Gabriela Banciu – 3,5 puncte (3 victorii, o remiză şi 5 înfrângeri), Elena Adelaida Toma – 2,5 puncte (o victorie, 3 remize, 5 înfrângeri).

Rezultatele reuşite de juniorii de la CSM 2007 la Campionatul naţional de seniori reiterează valoare unei şcoli de şah care la Focşani, descoperă talente pe care le ajută să se exprime la un foarte bun nivel pe plan naţional.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn