CSM Focșani 2007

Urmărește CSM Focșani 2007               

La mulți ani, Ana!


banciu_anaÎn cadrul şcolii D.DSC_0142 Zamfirescu din Focşani în luna octombrie 2007 se deschidea un curs de şah pentru elevi la inițiativa inimosului profesor de sport Costică Ragea şi cu susţinerea lui Mihai Strîmbu. Condiţiile de antrenament nu erau foarte comode, dotarea era minimă, însă pasiunea pentru şah a copiilor era evidentă prin spiritul de entuziasm care se manifesta aici. În una din primele zile de antrenament se înscrie la acest curs de şah şi Ana – Maria Banciu.

Acest prim contact cu jocul de şah a lui Ana mi-l amintesc ca fiind unul timid, plin de emoţii, dar având o abordare plină de curiozitate şi DSCF6703naturaleţe specifică vârstei de grădiniţă pe care o avea Ana. Pe de altă parte ea nu venea întâmplător la şah, avea în faţă pe Bianca, sora mai mare ca vârstă, pe care o avea ca model şahist iar alături de ea pe sora ei mai mică Alexandra care o va DSC0287însoţi şi o va concura la multe concursuri de lş ah în anii următori.

De asemenea mama sa, cu inspiraţie şi încredere o va îndruma pas cu pas, pentru a ţine pasul cu mediul concurenţial şi plin de muncă şi neprevăzut DSC01963specific sportului de performanţă. Tot meritul mamei este şi faptul că mama le-a îndrumat paşii spre atletism şi dans, unde rezultatele lui Ana şi Alexandra sunt foarte frumoase.

Nu în ultimul rând, concurenţa şahistă plină de fair play a familiei Banciu cu celelate două familii din judeţ, familia Toma şi familia Arghirescu, a dat culoare vieţii şahiste şi au Picture 048 (Copy)DSC06800ajutat-o mult şi pe Ana să progreseze. Eu, ca îndrumător de şah,  nu aş fi putut să o pun în valoare fără elementele amintite, dar nici fără sprijinul clubului CSM Focşani 2007 şi al domnului Aurelian Grigore, neobosit sprijinitor al talentelorşșahiste din ultimii ani.

După anii de şah pe care Ana ia parcurs putem cu certitudine afirma că talentul şahist şi rezultatele obţinute de Ana ne îndreptăţesc să o considerăm o şahistă de perspectivă a judeţului Vrancea a şi clubului CSM Focşani 2007 unde este legitimată în prezent.

Rezultate şahiste din anul 2012:

Loc 1 – Campionatul Judeţean de şah Vrancea pentru juniori (F10)

Loc 1 – Olimpiada Naţională a Sportului şcolar la şah etapa judeţ Vrancea (gimnaziu)

Loc 2 – Campionatul Naţional de şah pentru echipe mixte juniori (categ. 14 ani)

Loc 3 – Campionatul Naţional de şah clasic pentru echipe juniori (F14)

Loc 2 – Campionatul Naţional de şah rapid pentru echipe juniori (F14)

Loc 3 – Campionatul Naţional de şah blitz pentru echipe juniori (F14)

La sfârşitul anului 2012 a fost pe podiumul de premiere a sportivilor anului, festivitate organizată de DJST Vrancea.

În încheiere, din partea clubului CSM Focşani 2007  şi colegilor de club, îî urăm Anei mult noroc, să aducă multă bucurie celor apropiaţi şi să aibă satisfacţii în practicarea şahului.

Mihai STRÎMBU

 

Facebook
WhatsApp
Twitter