Urmărește CSM Focșani 2007

Juniorii mici s-au întrecut la "CUPA DE TOAMNĂ"

Şah Soare 2, 1 octombrie 2013Focşani, Sala Polivalentă, 29 septembrie 2013

Duminică s-a desfăşurat cea mai importantă competiţie de şah pentru copii şi juniori mici desfăşurată în Focşani în ultimele luni. A fost o competiţie la care au participat cei mai buni copii şi juniori mici, legitimaţi la CSM Focşani 2007 sau în perspectivă de a fi legitimaţi şi care se pregătesc constant la CSM Focşani 2007 sau la cercurile de şah din Şcoala „Nicolae Iorga“ Focşani şi Şcoala „Alexandru Vlahuţă“ Focşani.

Au fost organizate două turnee pe categorii valorice, în amândouă turneele jucându-se şah rapid la 20 de minute, sistem turneu fiecare cu fiecare.

 La Turneul A au participat cei mai buni dintre juniorii mici ai judeţului din Sah,Soare, 1 octombrie 2013eşalonul al doilea valoric. Acestora li s-au alăturat patru dintre copiii cei mai buni de şapte şi opt ani din eşalonul al treilea valoric. Primele trei locuri la şahiştii de peste zece ani au fost ocupate de Dragoş – Cosmin Ion, Ana-Maria Banciu şi Ştefan Măimăscu iar la şahiştii de până la zece ani, cei mai buni au fost Alexandra-Ioana Banciu, Vlad-Daniel Ivan şi Alexandru-Mihai Dorobăţ.

 La Turneul B au participat copii între şapte şi zece ani din eşalonul al treilea valoric. Pe primele locuri s-au clasat Andrei Cucoaneş, Cosmin Ţîrdea şi Andrei-Iulian Lupu.

 S-au mai remarcat, de la ambele turnee, Mihnea – Iustin Baciu, Daniel Toader, Andrei – Răzvan Vasilache, Ştefan Dănilă, Andreea Nuţă, Alexandru – Cristian Anghel, Alecsandru Cazacu şi Alexandra – Florentina Nuţă.

 Şah, Soare 3, 1 octombrie 2013Şah, Soare 4, 1 octombrie 2013Festivitatea de premiere a început cu înmânarea unei diplome de perseverenţă lui Mihnea-Iustin Baciu care la numai şapte ani a fost primul care a terminat o carte cu probleme de dezlegări şahiste pe diagrame.

 În paralel cu aceste două turnee oficiale, cinci dintre şahiştii din primul eşalon valoric al judeţului (Cătălin Pătraşcu, Elena Toma, Gabriela Banciu, Andreea Toma şi Cosmin Vasiliu) au jucat între ei câteva partide amicale de pregătire.

 Organizatorul competiţiei a fost CSM Focşani 2007, cu sprijinul Direcţiei de Sport şi Tineret Vrancea, al Asociaţiei Judeţene de Şah Vrancea, al Şcolii „Nicolae Iorga“ Focşani şi al Şcolii „Alexandru Vlahuţă“ Focşani. Director de turneu – Aurelian Grigore, arbitru şef la ambele turnee – Mihai Strîmbu, arbitru la Turneul A – Anton Soare, arbitru la Turneul B – profesorul Sandu Gurguiatu.

  Anton SOARE

 
 

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn