Urmărește CSM Focșani 2007

Ieșiți din carantină și izolare, focșănenii reintră în competiție și câștigă!

  • CSM Focșani 2007 – CS HC Buzău 2012 23-19 (10-8)

Formații

CSM Focșani 2007: Marocico, Rusu, Cloșcă – Ragea – 3 goluri, Pătru – 5, Cozorici, Popovici, Miroiu – 2, Marjanovic, Țuțu, Hrimiuc, Rață – 3, Marijanac – 4, Eros – 1, Mănescu – 5.

CS HC Buzău: Babasafari, Manole – Tălmaciu – 1, Nosrati – 3, Dumitrana – 1, Gheorghe, Mironescu – 3, Chircă, Renaud – 1, Ionescu – 2, Esteki – 5, Alexandru, Oprea – 3.

CSM Focșani 2007 a jucat vineri, 23 octombrie, la Sfântu Gheorghe, în Sala Kati Szabo, în compania CS HC Buzău 2012 în etapa a zecea a Campionatului Ligii Naționale. Focșănenii au plecat la locul disputării meciului – și stabilit de FR Handbal – abia ieșiți din carantină ori izolare, cei mai mulți, cu câteva antrenamente iar câțiva – Miroiu, Pătru, Rață – fără să fi făcut pregătire înainte de partida cu buzoienii. CS HC Buzău a avut, la rândul său, câțiva handbaliști și antrenorul Miloșevic rămași acasă având rezultat pozitiv la testul Covid, dar au putut prezenta 13 jucători, între care mai mulți de mare valoare – Babasafari, Nosrati, Dumitrana, Mironescu, Ranaud, Esteki.

Am făcut aceste precizări pentru a oferi o imagine – ce mi se pare corectă – asupra a ceea ce a însemnat disputa handbalistică focșăneano-buzoiană purtată departe de locul firesc, tocmai în Covasna! Purtând pasivul nedrept cu care i-a încărcat FRH, focșănenii au jucat pentru a arăta că au valoare, că sunt deciși să urce acolo unde le este locul, în zona de play-off! Între CSM 2007 și HC Buzău, la Sfântu Gheorghe a fost un meci spectaculos, în care, după 25 de minute echilibrate, focșănenii s-au aflat la conducere, având în minutul 52 un avans de șapte goluri, 23-17, și au încheiat victorioși, cu 23-19. În ultimele minute, la CSM 2007 au jucat și foarte tinerii Cozorici, extremă stângă și Rusu, portarul care a apărat o lovitură de la 7 metri. Robert Rusu a fost convocat de FR Handbal la Baia Mare pentru un cantonament de pregătire în perioada 29 octombrie – 5 noiembrie.

După victoria din jocul cu Buzăul, CSM 2007 are 9 puncte din 5 partide disputate pe teren și se află pe locul al nouălea într-un clasament a cărui relevanță este relativă în acest moment!

Până la 11 noiembrie, campionatul Ligii Naționale intră în pauză pentru participarea Naționalei României la meciurile cu Suedia și Muntenegru din calificările pentru Campionatul European de Handbal 2022. Cum va continua competiția, Federația nu a făcut până acum precizări.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn