CSM Focșani 2007

Urmărește CSM Focșani 2007               

Handbal – Meci de Ligă naţională la Focşani!

DSCN2714CSM Focşani 2007 – CS HC Adrian Petrea Reşiţă 20-27 (7-10)

Formaţii

CSM Focşani 2007: Marocico, Rusu, Cloşcă – RagDSCN2759ea – 2, Cadar – 2, Gramatic, Rotaru – 4, Nelu – 2, Gheorghe, Smeu – 1, Popa – 4, Neaţă – Voinea, Mocanu, Eros – 2, Năstăsie – 3.

DSCN2764Adrian Petrea Reşiţa: Teyzadze, Ignat – 4, Anuţă – 1, Vaidasigan – 2, Mihai Rohozneanu – 1, Popovici – 1, Dan Rohozneanu – 2, Pîrvan – 3, Dospinescu – 7, Pîrîianu, Rugaci – 1, Starcenko – 1, Grozăvescu, Drăghici, Bahan – 2, Stan – 2.

Meciul de debut al gazdelor în Liga Naţională – sâmbătă, 22 august, ora 18,30, Sala Polivalentă, a avut toate ingredientele unui moment de referinţă în handbalul focşănean: a fost premieră absolută, niciodată vreo formaţie de handbal din Focşani nemaiparticipând în primul eşalon valoric al handbalului românesc; sală DSCN2776plină, întâmplare rară, indiferent de disciplina sportivă sau de divizie naţională, la Focşani; intrarea jucătorilor în arenă pe rând, în acordurile imnului CSM Focşani 2007, difuzat în premieră.

Cele două echipe au jucat la nivelul acestui moment, adică şi-au disputat cu ardoare punctele puse în joc, au oferit multe faze de handbal de bună calitate. Oaspeţii, cu mulţi jucători cu vechi state de serviciu în prima divizie a ţării, la formaţii are au jucat în fazele înaintate ale cupelor europene, sau cu foşti cunoscuţi internaţionali în teren au pus repede stăpânire pe joc profitând de timorarea excesivă cu care gazdele au început partida. Reşiţenii au ajuns la 0-3, după ce focşănenii rataseră o lovitură de la 7 metri iar Teyzadze parase tDSCN2819rei aruncări din care alt portar al fi primit gol! Oaspeţii au ajuns la 1-5, după care elevii profesorului Viorel Ciubotaru s-au trezit din lovituri, au urcat pâna la 4-5 pentru ca la pauză să se intre cu 7-10. Începutul fulminant – pentru reşiţeni – al părţii a doua a întâlnirii a dus scorul la 8-14, apoi jocul s-a echilibrat din nou, dar diferenţa de pe tabelă a rămas constantă, pentru ca în final să fie 20-27.

Explicaţiile acestei diferenţe – au fost sintetizate la conferinţa de presă de profesorul Viorel Ciubotaru: „Nu am făcut un meci foarte rău!DSCN2836 Au fost sincope în fDSCN2824aza de atac, mai ales în faza a doua. Au fost multe situaţii cu lipsă de inspiraţie la finalizare iar în apărare nu am reuşit să fim mai inteligenţi în raport cu jocul lor. Am şi ratat foarte mult, inclusiv trei lovituri de la 7 metri, dar şi de pe extreme. Noi am început pregătirea mai târziu, avem mulţi jucători noi şi mai avem de lucru la finalizare. La Focşani au fost totdeanuna echipe cu talie mică. Putem anula diferenţa de talie şi forţă fizică faţă de adversari prin viteză în joc, deprindere care se capătă prin multe antrenamente, în aceeaşi formulă de joc. Încercăm să valorificăm cât mai bine lotul pe care-l avem, să definitivăm relaţiile de joc şi sunt convins că forţa noastră de joc va creşte”.

Eremia Pîrîianu, prezent la conferinţa de presă din parea clubului reşiţean:Felicit echipa gazdă pentru meciul din acesată seară. Am avut o partidă destul de grea, cu o echipă foarte agresivă în apărare, şi, de aceea, ne bucură victoria. Diferenţa au făcut-o atacul nostru, mult mai eficace, şi contraatacul. Felicit şi publicul focşănean, care a venit în număr mare la handbal!”

În etapa următoare, joi, 27 august, CSM Focşani 2007 va juca în deplasare, cu Dinamo Bucureşti.

CSM Focşani 2007 a făcut o figură frumoasă în jocul de debut în Liga Naţională. A avut multe momente în care a fost egala valoroasei sale adversare şi a lăsat o bună impresie spectatorilor, în pofida înfrângerii! Oricum echipa este mult peste nivelul la care a jucat în Divizia A şi, după ce antrenorul Viorel Ciubotaru şi elevii săi vor depăşi lacunele observate în acest prim joc oficial, vor veni şi rezultatele cu care CSM Focşani 2007 să se fie în Liga Naţională la finalul campionatului!

Sponsor principal                                                                                                               Sponsori

ravenol-logo-roWohl Fabrica ferestrelorUrsus Cooler - 3logo-carrefourlogo

Facebook
WhatsApp
Twitter