Urmărește CSM Focșani 2007

Handbal, Liga Națională – Meci de mare spectacol, victorie frumoasă!

  • CSM Focșani 2007 – CSM Vaslui 25-21 (11-2)

Formații

CSM Focșani 2007: Marocico, Cloșcă – Ragea, Pătru – 2, Popovici, Cozorici, Miroiu – 7, Țuțu – 3, Hrimiuc – 2, Mocanu – 5, Rață , Nuțu, Eros – 5, Gramatic, Sladic – 5.

CSM Vaslui: Erhan, Pralea –Dragon, Cumpănici, Khadevich – 2, Răzvan Farcaș, Popa, Cîrchea – 1, Polocoșer – 1, Karamyshev – 4, Petrea – 1, Amihăesei – 6, Carali – 6, Alexandru Farcaș, Iozu, Voinea.

CSM Focșani 2007 și CSM Vaslui au reușit, duminică, 15 septembrie, în Sala Polivalentă, începând cu ora 18:30, un meci de zile mari în etapa a treia a Ligii Naționale de handbal masculin. Oaspeții, pregătiți de redutabilul Leonard Bibirig, au dat gazdelor o replică extrem de puternică și le-au obligat să facă apel la cele mai bune resurse ale lor pentru a termina învingătoare.

În prima sa parte, partida a curs într-un echilibru exprimat prin cursul scorului care, cu excepția acelui 1-3 de la început, nu a fost cu mai mult de un gol în favoarea unei sau alteia dintre combatante. Cu o viteză impresionantă a combinațiilor în atac, oaspeții au reușit să găsească breșe în cea mai bună apărarea a Ligii Naționale și să-i înscrie de 12 ori până la pauză. În poarta Vasluiului, Erhan a părut de multe ori de netrecut! Paradele lui de mare efect, dar și faptul că mingile trimis de focșăneni păreau a-l căuta, au făcut ca în aceeași perioadă CSM 2007 să marcheze de doar 11 ori!

Partea a doua a întîlnirii a început pentru gazde mai rău decît s-a teminat prima! După ce a egalat la 12 Mocanu, apoi, la 13 Sladic, CSM Vaslui s-a dus la trei goluri în față. Scor, 13-16, în minutul 38,33. Oaspeții au pastrat un ecart de 2 goluri în favoarea lor, 16-18, în minutul 45,34, dar au urmat 6 minute de grație ale formației pregătite de Dalibor Cutura care, fără gol primit, a înscris de 4 ori, s-a făcut 20-18 și oaspeții au căzut! Până în minutul 58 scorul a ajuns la 24-20 și meciul era jucat! În ultimele două minute, oaspeții au mai înscris o dată, dar imediat Hrimiuc a închis tabela la 25-21 în ovațiile publicului care a privit în picioare finalul de meci.

A fost o victorie muncită, dar frumoasă a CSM Focșani 2007 în fața unei formații a Vasluiului care se arată, la revenirea în Liga Națională, o adversară de care marile forțe ale handbalului românesc vor fi nevoite să țină seama.

La reîntîlnirea cu propriul public, echipa Focșaniului arătat că este foarte bine pregătită, că a învățat foarte multe din experiențele trecutelor ediții de campionat. Și că are valoarea care să-i permită să depășească situații care par a-i fi portivnice!

În etapa următoare, duminică 22 septembrie, CSM Focșani 2007 va juca în deplasare cu CSM București, de la ora 15:30. Meciul va fi televizat de TVR.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn