Urmărește CSM Focșani 2007

Handbal, Liga Națională – Admirabilă echipă, admirabil public, admirabilă victorie!

*CSM Focșani 2007 – Politehnica Timișoara 21-20 (12-8)
Formații
CSM Focșani 2007: Marocico, Cloșcă, Rusu – Rotaru, Cozorici, Popovici, Popa, Țuțu – 1 gol, Mocanu – 2, Rață – 2, Nuțu – 4, Marijanac – 6, Gramatic – 3, Sladic, Mănescu – 3.
Politehnica Timișoara: Tcaciuc, Milosevic – 2, Enculescu, Trif, Neamțu – 1, Sadoveac – 5, Babasafari, Marjanovic, Șomlea – 2, Irimescu, Cîmpan – 1, Fenici – 2, Baican – 2, Năstăsie, Fodorean.
CSM Focșani 2007 a câștigat, duminică seara, partida disputată în Sala Polivalentă în compania Politehnicii Timișoara în etapa a 19-a a Ligii Naționale. Ca lucrurile să fie clare fără multe comentarii: focșănenii conduceau în minutul 14:00, cu 7-0, și în minutul 24 și 40 de secunde, cu 9-2! Ulterior, echipa timișoreană, cu o experiență superioară în toate, și cu un lot mult mai valoros, s-a apropiat la 12-8 la pauză și a egalat la 17, în minutul 52 și 30 de secunde. A fost singura egalitate din meci pentru că gazdele, fripte cu lapte în mai multe rânduri, au suflat în iaurt, au menținut concentrarea până la ultima minge și au câștigat un meci foarte important, cu o contracandidată directă la un loc de play-off!

Formația focșăneană a plecat din start cu un handicap important: juca fără Ragea, încă nerefăcut, Miroiu, proaspăt accidentat, Eros, fractură la o mână, Mocanu, cu dureri la gleznă, ca și Pătru. Mocanu, a ținut să joace, nu a fost la nivelul său cel mai bun, dar și-a ajutat foarte mult echipa, inclusiv cu două goluri. Pătru a intrat pe teren pentru foarte scurt timp, dar a fost nevoit să iasă și nu a mai jucat apoi nici un minut. Iar ca lucrurile să aibă capac din această perspectivă, s-a accidentat și Rață în prima repriză și nu a mai putut intra în joc. Colegii lor însă au dovedit un spirit de echipă extraordinar, s-au luptat pentru fiecare minge în apărare și au marcat suficient de mult pentru a întrece de una dintre forțele Ligii Naționale!
La victoria de duminică au contribuit toți jucătorii intrați în teren, începând cu senzaționalii Marocico și Cloșcă, portarii care au apărat exasperându-și adversarii. În foarte mare măsură, la victorie a contribuit și publicul extraordinar, care a urmărit, în ovații, în picioare, ultimele minute ale meciului. O notă în plus pentru galeria formidabilă a Focșaniului!
În urma victoriei de duminică seara, CSM Focșani 2007 a urcat pe locul al optulea al clasamentului, iar joi, 27 februarie va juca în deplasare, la Dunărea Călărași, de la ora 18:00!

Text preluat din Monitorul de Vrancea
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn