CSM Focșani 2007

Urmărește CSM Focșani 2007               

Handbal, Divizia A – Vasluienii au arătat de ce merită să promoveze!

DSCN6060CSM Focşani 2007 – HC Vaslui 21-33 (13-15)

Partida s-a disputat duminică de la ora 11,00, în Sala Polivalentă.

Formaţia CSM Focşani 2007: Rusu, Ungureanu – Necoară, Sîsîeac – 1 gol, Stoica, Vasilache, Stoian, Nelu – 1, Tănase, Gheorghe, Barbu – 1, Popa – 7, Neaţă, Gramatic – 3, Smeu – 6, Năstăsie – 2.

Formaţia Vasluiului este superioară celei a Focşaniului ca valoare a lotului şi ca susţinere financiară. Are un lot de jucători cu talie superioară, cu mare experienţă competiţională, alcătuit pentru a se bate cu şanse solide în cursa DSCN6077pentru promovarea în Liga naţională. CSM Focşani 2007 este o echipă în reconstrucţie, care la ora meciului avea golgeterul – Silviu Rotaru – indisponibil, după opreaţia în urma accidentării din tur, doi titulari incomplet refăcuţi după mai vechi accidentări – Vasilache şi Barbu. Şi mulţi jucători foarte tineri, cărora profesorul Viorel Ciobotaru le-a oferit ocazia de a juca împotriva unei echipe de valoarea HC Vaslui. Meciul a avut două reprize complet diferite ca desfăşurare. În prima, a fost echilibru în joc, ambele formaţii având pe rând avantaj de tabela de scor. După 0-2 a fost 4-3 apoi, 7-6, 9-7, 10-13, pentru ca în pauză să se intre cu 13-15. Focşănenii au jucat rapid şi spectaculos, au înscris inclusiv din aeriană, nefiind cu nimic inferiori vasluienilor. Au avut şi suportul unior intervenţii de excepţie ale portarului Rusu. Ar fi putut intra în pauză chiar în avantaj dacă nu ar fi făcut DSCN6050câteva greşeli de transmitere a mingii care i-au pus pe adversari pe contraatacuri din care aceştia au înscris. Echilibrul s-a menţinut şi în primele 5 minute din partea a doua a întâlnirii, după care, lipsa din teren a conducătorului lor de joc, Iulian Neaţă, accidentat, le-a dereglat jocul. Pe acest fond, HC Vaslui s-a distanţat la 9 goluri. Zarurile fuseseră aruncate, era evident că scorul nu mai putea fi întors iar Viorel Ciobotaru a procedat normal, trimiţând în teren formula de tineret. Iar puştii Focşaniului au arătat că au potenţial, ultimele lor trei goluri fiind înscrise de pe poziţie de pivot de Gramatic – 20 de ani, angajat foarte bine de Stoian – 19 ani, înlocuitorul lui Neaţă la conducerea jocului.

HC Vaslui a avut forţă, determinare, concentrare până la ultima minge a partidei. CSM Focşani 2007 a avut o primă repriză foarte bună, cu un remarcabil joc de echipă, cu Rusu excelent în poartă şi cu Popa care a făcut ce-a vrut pe extrema stângă de unde a înscris de 6 ori.

Campionatul Divizia a intră în pauză de trei săptămâni, următoare etapă fiind programată pentru 16 martie, când CSM Focşani va întâlni în deplasare pe HC Buzău 2012.

 
 

Facebook
WhatsApp
Twitter