Urmărește CSM Focșani 2007

Handbal, Divizia A – Ratările şi arbitrajul au decis învingătoarea!

DSCN4478CSM Focşani 2007 – CSU Galaţi 20-21 (10-12)
Formaţia CSM Focşani 2007: Cloşcă, Rusu – Sîsîeac – 1 gol, Gramatic, Vasilache, Rotaru, Nelu – 7, Tănase – 1, Gheorghe, Smeu – 2, Popa – 5, Neaţă, Ştefan, Năstăsie – 4.
Dacă aş fi scris comentariul la cald, sub impresia necenzurată a evenimentelor din timpul şi de după meciul de sâmbătă, din Sala Polivalentă, dintre CSM Focşani 2007 şi CSU Galaţi, aş fi amendat maniera scandaloasă în care observatorul Sorin Nica i-a dirijat pe cei doi arbitri complet lipsiţi de personalitate. Aş fi amendat şi gestul impardonabil al unuia dintre jandarmii însărcinaţi cu ordinea la partidă care i-a cerut să facă „ciocu’ mic” unei doamne ce-şi spunea părerea despre arbitraj, pe undeva pe holul de la intrarea din spate în sala Polivalentă! Luând distanţă de momentul de imediat de după întâlnirea dintre focşăneni şi gălăţeni, mi-am dat seama că degeaba scriu ziariştii despre alterarea de către arbitri – în cazul meciului CSM Focşani 2007 – CSU Galaţi, sub bagheta dirijorală a observatorului Sorin Nica, a rezultatelor unor meciuri, pentru că asemenea DSCN4475situaţii sunt o poveste fără de sfârşit, fără consecinţe practice în salubrizarea fenomenului sportiv. Din păcate, nu sunt afectate doar rezultatele ci, ca o consecinţă directă, apare riscul reducerii sau, chiar, opririi finanţării unor echipe! Cât despre „ciocu mic”, poate că, dintre şefii săi, îi explică autorului îndemnului în ce mod îşi poate face un jandarm datoria, cel puţin când vorbeşte cu o doamnă!
Meciul dintre focşăneni şi gălăţeni a fost foarte disputat, aşa cum era de aşteptat. Iar dacă oaspeţii au cerut observator pentru întâlnirea din Polivalentă, nu înseamnă în mod necesar că şi-au luat măsuri de prevedere pentru a câştiga, ci că au luat foarte în serios forţa de joc a elevilor profesorului Viorel Ciubotaru. CSU Galaţi a interpretat cunoscuta partitură cu apărare extrem de aspră, neiertătoare, uneori cu intrări care i-au lăsat laţi pe parchet pe focşăneni şi cu atacuri rapide, bine finalizate. Apropo de intrările oaspeţilor: Iulian Neaţă a fost scos de coechipieri pe braţe din teren după o astfel de intrare şi a revenit în joc abia peste vreo 20 de minute! Focşănenii, doar cu un inter pe teren (şi în lot), au răspuns cu atacuri prelungite şi angajări ale pivoţilor şi extremelor, manieră de joc prin care au obţinut multe lovituri de la 7 metri, pe fondul DSCN4515jocului dur al oaspeţilor. La pauză s-a intrat cu 10-12, după ce CSM Focşani 2007 avusese 9-7 şi 10-9. La începutul reprizei a doua a fost 12-13, 14-17 şi cu 7 minute înainte de final s-a ajuns la 19-19, apoi, 19-21. La acest scor, Năstăsie a marcat după ce fusese faultat. Arbitrii nu au validat golul, au fost chemaţi de observator pentru consultare, au întors la fault şi l-au eliminat pe Năstăsie! Probabil pentru proteste! Nu a urmat imediat golul, ci pe contra gălăţenilor, Ionuţ Cloşcă, cel mai bun jucător focşănean al meciului, a avut două intervenţii de mare portar, scorul s-a făcut apoi 20-21 şi atât! CSU Galaţi a câştigat fără glorie un meci în care gazdele meritau cel puţin un egal! Dacă nu ratau câteva lovituri de la 7 metri şi, prin câteva greşeli neforţate, nu-şi puneau adversarii pe contraatacuri încheiate cu gol, focşănenii puteau să şi câştige, chiar în condiţiile în care a fost condusă partida !
În următoarea etapă, la 4 octombrie, CSU Târgovişte – CSM Focşani 2007.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn