Urmărește CSM Focșani 2007

Handbal, divizia A – A fost un meci urât!

DSCN7746CSM Focşani 2007 – Universitatea Galaţi 21-26 (9-16)

Formaţii

CSM Focşani 2007: Rusu, Ungureanu – Necoară – 4 goluri, Sîsîeac, Constantin, Vasilache, Rotaru, Nelu – 1, Tănase, Gheorghe, Smeu – 5, Popa – 1, Neaţă – 4, Stoian – 2, Gramatic – 1, Năstăsie – 3.

Universitatea Galaţi: Condurache, Vârlan, Andronic, Păun, Ionel, Dospinescu, Lăpuşneanu – 8 goluri, Băhnăreanu – 8 goluri, Vişan, Bursuc – 8, Frangulea – 1, Aniţa, Sahin, Grigore, Secară – 1, Hârsiu.

DSCN7765Anticipam că în restanţa din prima etapă, disputată sâmbătă, în Sala Polivalentă, va fi un meci spectaculos între două echipe care nu aveau un obiectiv de performanţă, ci unul de palmares. Aveam ca argument multele întâlniri anterioare dintre focşăneni şi gălăţeni. În Sala Polivalentă a fost, însă, un meci urât, extrem de fragmentat, în care gălăţenii au dus deseori dincolo de litera regulamentului obişnuita lor agresivitate într-un joc pe care îl apropie mai mult de rugby decât de handbal! Cu o astfel de prestaţie şi profitând de evoluţia mai mult decât modestă a focşănenilor, oaspeţii s-au impus la o diferenţă care nu a fost de multă vreme între CSM Focşani 2007 şi Universitatea Galaţi, indiferent unde a fost întâlnirea. Elevii profesorului Viorel Ciubotaru s-au lăsat depăşiţi foarte uşor în apărare iar în atac au risipit cu lejeritate şansele pe care le-au avut: au ratat 5 lovituri de la 7 metri şi au trimis de patru ori mingea în barele porţii gălăţenilor. În astfel de condiţii înfrângerea lor apare ca firească. Suprinzător pentru o apărare alcătuită din jucători experimentaţi este că i-a lăsat să facă ce vor pe cei trei marcatori principali ai Galaţiului care au înscris de 24 de ori împreună! Iar atacanţii nu au găsit punctele vulnerabile ale portarilor gălăţeni pe care îi cunoşteau suficient de bine pentru a evita la şut zonele porţii pe care aceştia le apără cel mai bine!

Arbitrajul a fost în nota meciului, adică slab, cei doi arbitri fiind extrem de indulgenţi cu jocul dur al oaspeţilor. Reacţia antrenorului Viorel Ciubotaru care le-a cerut să aplice regulamentul, a fost prompt şi aspru pedepsită: l-au eliminat de pe teren!

În ultima lor apariţie pe teren propriu în actuala ediţie de campionat, CSM Focşani 2007 va juca duminică, 18 mai, acasă, cu LPS Piatra Neamţ.

 
 

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn