CSM Focșani 2007

Urmărește CSM Focșani 2007               

Gazdele, la prima victorie!


CSM Focşani 2007 – CSU Galaţi 3-0 (25-19, 25-21, 25-20)

Formaţii

CSM Focşani 2007: Adina Sava Samoilă, Iuliana Pintilie, Elena Pintilie, Mihaela Florescu, Romina Coman, Mihaela Taşkiran, Ioana Blaga, Ancuţa Mihăeş, Andra Ciucu, Alexandra Ciucă, Mădălina Mocanu, Georgiana Tisianu.

CSU Galaţi: Ioana Stoica, Mihaela Brazdeş, Cristina Botezatu, Roxana Petre, Anamaria Berdilă, Oana Oprea, Ioana Ştefu, Mirela Bobaru, Andreea Niculce.

A venit şi ziua primei victorii în campionat pentru fetele Focşaniului! Joi seara, în Sala Polivalentă, CSM 2007 a

câştigat limpede, fără echivoc, partida cu CSU Galaţi, o adversară de tradiţie, care a avut şi rezultate mai bune la Focşani. Profesorul Marian Rădulescu a mizat pe 2 junioare II, 2 junioare I şi două senioare în majoritatea timpului, după ce a început partida cu Sava Samoilă, Coman, Taşkiran, Ciucu, Ciucă, Mocanu. Focşănencele au avut o prestaţie cu mult peste cea din meciul cu Penicilina Iaşi, au avut suficientă stăpânire de sine pentru a nu face erori neforţate şi au jucat foarte bine finalurile de set, punctul slab de până acum. În consecinţă, gălăţencele nu a avut nici o şansă, deşi aveau în teren două junioare de lot naţional. În primul set, ultima egalitate a fost la 12, în timp ce setul al doilea a fost mai echilibrat, de la 20-17 ajungându-se la 22-21, după care a venit finalul cu 25-21. Ultimul set a început fulminant pentru CSM 2007 care a condus cu 5-1, 10-5, 20-13, moment în care schimbările din formula de joc a oaspetelor şi o oarecare relaxare a gazdelor au făcut ca scorul să ajungă la 22-20! Au urmat, consecutive, punctele victoriei în set şi meci pentru CSM Focşani 2007. Dacă jucătoarele consacrate au evoluat la nivelul cunoscut şi aşteptat, foarte bine au evoluat junioarele Ioana Blaga, Andra Ciucu, Alexandra Ciucă, Mădălina Mocanu la care se observă o creştere constantă a calităţii jocului, pe măsură ce se adună etapele şi ele acumulează experienţă competiţională.

La conferinţa de presă de după joc, profesorul Marian Rădulescu a declarat că “A fost cel mai bun joc de până acum: Începem să nu ne mai temem de adversare” şi că dedică victoria “celor care au susţinut echipa din tribune, ca şi Consiliului Local şi Primăriei care susţin financiar clubul”. Romina Coman a remarcat echipa, Mădălina Mocanu s-a declarat fericită că echipa a câştigat, în timp ce Adina Sava Samoilă a fost “încântată de tupeul junioarelor care au fost mai degajate decât până acum”. Adina a mai apreciat că în acest meci junioarele le-au ajutat pe senioare, aşa cum în alte partide, senioarele le-au ajutat pe junioare, că echipa a intrat mai greu în ritmul întrecerii pentru că fetele au jucat împreună abia în campionat şi a declarat că echipa dedică victoria Mihalelei Taşkiran aflată într-o tristă situaţie familială.

Imediat după jocul cu CSU Galaţi şi conferinţa de presă, junioarele au plecat spre Câmpulung Moldovenesc unde vor avea trei zile de pregătire împreună cu echipa Liceului Militar iar duminică vor juca partida de campionat cu ProVolei Botoşani.

Petrică BUTUC

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter