Urmărește CSM Focșani 2007

Fotbal, Liga a III-a – Prima victorie pe Milcovul în retur!

  • CSM Focșani 2007 – Viitorul Ianca 4-1 (3-0)

Formații

CSM Focșani 2007: Geantă – Negoiță, Moisi, Bratu, Manu (Juncănaru) – Gorovei (Strătilă), Vîlsan, Preoteasa (79 Istrati), Bodea (Băciuț) – Taciuc – Lemac (Negruț).

Viitorul Ianca: Dinu – Colniceanu, Preda, Dima, Coteț – Iorga, Chivu, Ioan, Irimia – Coman, Băcanu. Rezerve: Stroe, Mitrea, Crtistea, Necoară, Cazacu, Olenic, Ndigwe.

Echipa de seniori a CSM Focșani 2007 a încheiat, sâmbătă, 24 aprilie, seria jocurilor de pe teren propriu din returul ediției de campionat 2020-2021. Pe Milcovul, focșănenii au întâlnit, de la ora 17:00, pe Viitorul Ianca, echipă de mijlocul clasamentului, cu evoluții – și rezultate bune în deplasare, cele mai recente fiind egalul de la Liești și victoria de la Râmnicu Sărat. Într-o întâlnire fără miză, cele două formații au făcut un joc agreabil, deschis, cu patru goluri și o mulțime de faze de poartă din care ar mai fi putut înscrie de încă 6-7 ori! Partida a fost condusă cu siguranță de focșăneni care, lipsiți de presiunea rezultatului, au jucat cu dezinvoltură, având o primă parte a meciului aproape fără cusur.

Scorul a fost deschis în minutul 9 de Gorovei, sâmbătă, în cea mai bună versiune a lui la Focșani: mijlocașul CSM 2007 a primit mingea de la Bodea și a reluat imparabil, din mijlocul careului mare, în plasa porții lui Dinu. Oaspeții au replicat, dar mingea trimisă din corner a fost reluată peste poarta lui Geantă. În minutul 16, a fost canonadă de mingi șutate de focșăneni, respinse de portarul Dinu ori de fundașii din Ianca. Ultimul la șut a fost Gorovei, dar mingea s-a dus peste transversală. În minutul 19, Manu, din lateral a intrat spre centru și a trimis puternic mingea care s-a dus pe lângă vinclu. A urmat o serie de tentative de gol ale lui Taciuc: în minutul 23, mijlocașul ofensiv al Focșaniului a reluat cu capul mingea centrată de Bodea, portarul a prins-o, la acțiunea imediat următoare, același Bodea a centrat iar Taciuc a trimis pe jos, plasat, dar Dinu a respins cu un șpagat ca al portarilor de handbal. Însă a treia încercare, cea din minutul 27, a fost cu folos pentru Taciuc: a primit mingea de la Gorovei, la capătul uneia din multele curse reușite ale acestuia, și a marcat pentru 2-0. În minutul 35, Gorovei a trimis lui Bodea care a șutat peste transversală.

În minutul 45, s-a făcut 3-0: Gorovei a centrat de pe dreapta în mijlocul careului, Lemac a preluat, a întors apărătorul care îl marca și l-a lăsat fără replică pe Dinu. Partea a doua a întâlnirii a început tot cu focșănenii la comandă, însă primii la ocazia de gol au ajuns oaspeții, în minutul 54, când Geantă a respins în corner mingea șutată de Coman. Același Coman avea să marcheze cu capul, în minutul 59, din mijlocul unei apărări rarefiate: 3-1! Două minute mai târziu, Lemac a refăcut diferența de trei goluri, după ce a reluat în poarta Viitorului mingea venită din centrarea lui Juncănaru. Până la finalul meciului, nu au mai fost goluri, însă Dinu a avut intervenții foarte bune sau a fost ocrotit de șansă la șutul lui Gorovei, din minutul 65, la lovitura de cap a lui Preoteasa, din minutul 78, ori la foarfeca lui Istrati, din minutul 83.

Focșănenii au câștigat cu un 4-1 ce reprezintă prima victorie din retur pe Milcovul, și arată un potențial care, din varii motive, nu a fost valorificat pe de-a-ntregul într-o ediție de campionat la capătul căreia CSM 2007 putea ajunge la barajul pentru promovare.

Sâmbăta viitoare, echipa Focșaniului va juca în deplasare, cu Sporting Liești.

Rezultatele și marcatorii etapei
Dacia Unirea Brăila – Sportul Chiscani 8-1 (6-0). Au marcat Batchabi – minutele 3 și 43, Stănescu – 11 și 37), Vîlceanu – 18 și 28), Duțu – 64, 75, respectiv Stroe – 55.
SC Oţelul Galaţi – Sporting Lieşti 1-0 (0-0). A marcat Păun – 78.
CSM Bacău – CSM Râmnicu Sărat 1-2 (1-0). Au marcat Priboi – 39, respectiv Cazan – 68, Constantinescu – 90.

CS Făurei – Avântul Valea Mărului 2-1 (1-0). Au marcat Pungă – 37, Bîrsănel – 90+4, respctiv Drăgan – 71.
CSM Focşani – Viitorul Ianca 4-1 (3-0). Au marcat Gorovei – 8, Taciuc – 27,  Lemac – 45, 61, respctiv Marius Coman – 59.

Clasament

  1. Dacia Unirea Brăila – 38 puncte; 2. Oțelul Galați – 38 puncte; 3. CSM Focșani 2007 – 33 puncte; 4. CSM Râmnicu Sărat – 30 puncte; 5. Sporting Liești – 27 puncte; 6. Viitorul Ianca – 26 puncte; 7. CSM Bacău – 19 puncte; 8. Avântul Valea Mărului – 10 puncte; 9. CS Făurei – 8 puncte; 10. Sportul Chiscani – 8 puncte.

Text preluat din Monitorul de Vrancea

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn