CSM Focșani 2007

Urmărește CSM Focșani 2007               

DIN NOU PARTICIPARE VRÂNCEANĂ REMARCABILĂ LA CUPA „ZIUA EUROPEI“, BUZĂU, EDIŢIA 2015

Sah Buzau 2, 12 mai 2014Şahiştii vrânceni nu au dezminţit tradiţia şi au participat şi în acest an în număr mare la Concursul Interjudeţean CUPA „ZIUA EUROPEI“ ediţia 2015 din Buzău obţinând rezultate care au dovedit încă o dată că la Vrancea sunt talente, părinţii dau importanţă şi fac eforturi deosebite pentru viitorul şahistic al copiilor iar antrenorii şi instructorii desfăşoară munca de pregătire cu pasiune şi responsabilitate.

Au participat 53 juniori mici şi copii de la Clubul Sportiv Palatul Copiilor Buzău, Clubul Sportiv Voinţa Buzău, ACS Pheonix Buzău, C.S.M. Focşani 2007, C.S. Olimp Şah Focşani, Clubul de Şah Orizont 64 Brăila, Clubul Sportiv Universitar Ploieşti şi C.S. Asociaţia Axiopolis Sport Cernavoda. Dintre cluburile din afara judeţului Buzău, cele mai bune rezultate le-a obţinut C.S.M. Focşani 2007.

La Turneul A, juniori mici sub 14 ani, au participat 24 şahişti, printre care, 5 vrânceni, nominalizaţi în ordinea rezultatelor obţinute, Ion Dragoş-Cosmin (locul al III-lea în clasamentul general), Banciu Ana-Maria (locul I la fete sub 14 ani), Banciu Alexandra-Ioana (locul al II-lea la fete sub 12 ani), Cristea Aurelian-Gabriel şi Cucoaneş Andrei.

La Turneul B, copii sub 10 ani, au participat 29 şahişti, printre care 6 vrânceni, nominalizaţi în ordinea rezultatelor obţinute, Baciu Mihnea-Iustin, Dorobăţ Alexandru-Mihai, Dănilă Ştefan, Şimon Cristian-Eduard, Ciobanu Sebastian-Ştefan şi Zlata Alex-Ştefan.

Chiar dacă nu am avut pe nimeni pe podium la acest al doilea turneu, trebuie să facem o remarcă deosebită. Pe primele nouă locuri s-au clasat nu mai puţin de patru vrînceni: Baciu, Dorobăţ, cu câte 5 puncte, Dănilă şi Şimon, cu câte 4,5 puncte. Dacă adăugăm şi faptul că ceilalţi doi, Ciobanu şi Zlata, s-au clasat în primii 17 din 29 de participanţi, concluzia este foarte îmbucurătoare.

O remarcă se cuvine mezinului vrâncean Zlata Alex-Ştefan, care în ultimul timp participă foarte sârguincios la toate şedinţele de pregătire, la toate turneele organizate şi care dovedeşte deosebite calităţi, motiv pentru care este considerat o promisiune. La şase ani şi cinci luni el s-a clasat peste aşteptări, pe locul 17 din 29 de participanţi, depăşind 12 şahişti cu mai multă experienţă.

Conducătorul delegaţiei vrâncene a fost Aurelian Grigore, şeful secţiei de şah a C.S.M. Focşani 2007, club care face deosebite eforturi pentru afirmarea în continuare a şahului vrâncean pe plan naţional. Cu 15 – 20 de ani în urmă sau mai mult nimeni nu ar fi crezut că la Vrancea se pot obţine asemenea rezultate la şah.

Tot în această perioadă, la Buzău s-a dat o testare periodică pentru mai mulţi arbitrii în activitate din ţară la care au participat şi din judeţul nostru trei arbitri, toţi trei admişi.

Anton SOARE

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter