CSM Focșani 2007

Urmărește CSM Focșani 2007               

Cupa Zilele Municipiului Focşani la şah

Sah, 8 iulie 2015În zilele de 4 şi 5 iulie 2015 la Sala Polivalentă Vrancea din Focşani s-a desfăşurat tradiţionalul concurs de şah pentru copii şi juniori Zilele Municipiului Focşani, concurs desfăşurat începând cu anul 2002 în fiecare an la această sărbătoare a municipiului nostru, ajungând în acest început de iulie la a XIV-a ediţie.

Competiţia s-a desfăşurat pe două turnee, şah clasic.

TURNEUL A, cel mai puternic, rezervat juniorilor sub 12 ani, consacraţi şi în curs de consacrare s-a desfăşurat pe parcursul a 9 runde. Pe primul loc în clasamentul general s-a situat Dănilă Ştefan urmat (în ordine pe locurile 2-7) de Şimon Cristian-Eduard, Baciu Mihnea-Iustin, Ivan Vlad-Daniel, Bitere George-Ionel, Cucoaneş Andrei şi Barila Ştefana.

Participanţii la Turneul A provin de la C.S.M. Focşani (şahişti consacraţi), C.S. Olimp Şah Focşani (şahişti în curs de consacrare) şi C.S. Romtelecom Suceava.

TURNEUL B, rezervat juniorilor sub 8 ani, în curs de consacrare sau începători iniţiaţi s-a desfăşurat în sistem elveţian 7 runde. Pe primul loc în clasamentul general s-a situat ZlataAlex-Ştefan urmat (în ordine pe locurile 2-7) de Niţu Ileana-Veronica, Negoiţă Matias-Ioan, Ene Răzvan-Florin, Jinga Elena, Ungur Cristian-Gabriel şi Pintilie Sebastian Matei.

Participanţii la Turneul B provin de la C.S. Olimp Şah Focşani (majoritatea şahiştilor în curs de consacrare şi toţi începătorii) şi C.S.M. Focşani.

S-au mai remarcat, de la ambele turnee, Ene Mihaela-Cristina(medalie pentru locul al III-lea la fete sub 8 ani), Pandele Alexandra-Nicoleta (medalie pentru locul I copii 6 ani), Căpăţână Ionuţ, Picoş Costel-Eduard, Blaju Robert Costinel, Asanache Andreia-Ştefania.

Au fost oferite două cupe ocupanţilor primului loc de la fiecare dintre cele două turnee (Dănilă şi Zlata) şi douăsprezece medalii conform graficului dinainte stabilit şi anunţat de organizatori în funcţie de vârsta şi sexul participanţilor.

Ambele turnee au fost omologate la Federaţia Română de Şah urmărindu-se creşterea CIV-ului (coeficientul intern valoric) şi acolo unde este posibil promovarea sau crearea condiţiilor ca la următoarele concursuri să se realizeze promovarea într-o categorie superioară.

Organizatori au fost: Aurelian Grigore, Mihai Strîmbu, profesorul Sandu Gurguiatu, Paul Ioniţă şi Anton Soare.

Următorul turneu de şah omologat din Focşani va avea loc în zilele de 21, 22 şi 23 iulie 2015 (câte două runde în fiecare zi). La el vor participa mai mulţi şahişti în curs de consacrare şi începători iniţiaţi şi mai puţini şahişti consacraţi, unii dintre ei aflaţi în acele zile la Campionatele Naţionale de şah pe echipe de juniori. Cu această ocazie urăm reprezentanţilor noştri mult succes!

Anon SOARE

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter