Urmărește CSM Focșani 2007

Baschet – U 20 – Trei din trei pentru CSM 2007 LPS Focşani!

DSCN3153CSM 2007 LPS Focşani – Cuadripol Braşov 69-63 (13-15, 12-17, 16-14, 28-17)

 Formaţia CSM 2007 LPS Focşani: Neguroiu, Chircă, Vechiu, Ţibîrnă, Mirea, Vîrnă, Cioaric, Avram, Bălan, Anghel, Caragaţă.

Baschetbaliştii focşăneni au avut un parcurs perfect – ca rezultate – în primul turneu al Campionatului Naţional U 20, seria a II-a, ale cărui partide s-au disputat în Sala Polivalentă de duminică până marţi. În primele două zile, CSM 2007 LPS Focşani a trecut de formaţiile bucureştene BC Slam, cu 71-62 şi CNAV, cu 68-59 iar marţi dimineaţa, de Cuadripol Braşov, cu 69-63 (13-15, 12-17, 16-14, 28-17). Braşovenii, care au folosit aceeaşi echipă care evoluează în Divizia B, porneau ca mari favoriţi la locul I după turneul de la Focşani. Elevii profesorilor Petruţ Mihai şi Mircea Petrişor au răsturnat calculele anterioare începerii întrecerii şi au terminat cu trei victorii din trei meciuri. Partida cu Cuadripol a fost extrem de dificilă pentru focşăneni care erau conduşi cu 32-25 după două sferturi câştigate de oaspeţi. În următoarele două sferturi, însă, valoarea individuală a gazdelor ca şi un bun joc de echipă, cu apărare agresivă, cu intercepţii şi contratacuri tăioase, au făcut ca balanţa întîlnirii să încline tot mai mult în favoarea lor. Ca şi în meciul de luni seara, Andrei Neguroiu şi colegii săi au avut un ultim sfert foarte bun pe care l-au cîştigat cu 28-17, diferenţă suficientă pentru a cîştiga şi meciul, cu 69-63. Cu această victorie, focşănenii şi-au asigurat cu anticipaţie de un turneu locul în turneul semifinal al Campionatului. Următorul turneu va va avea loc în decembrie.

O remarcă specială merită făcută pentru căldura cu care spectatorii prezenţi în Sala Polivalentă de-a lungul turneului i-au susţinut pe baschetbaliştii focşăneni!

DSCN3169După partida cu braşovenii, profesorul Petruţ Mihai a declarat: „Am făcut un turneu bun. Sunt mulţumit de evoluţia elevilor noştri care au reuşit să câştige toate meciurile, în condiţiile în care Neguroiu, Chircă şi Ţibîrnă au fost la primele lor jocuri în această toamnă, iar Vechiu şi Mirea au venit la echipă înaintea turneului. Echipa şi-a găsit, însă repede maniera de joc potrivită şi a reuşit performanţa de a se califica de pe acum pentru turneul semifinal!”

 

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn