Urmărește CSM Focșani 2007

Baschet, U 20 – Focşănenii au câştigat turneul semifinal I!

 DSCN5672CSM 2007 LPS Focşani – Dinamo Bucureşti 81-78 (22-20, 20-24, 19-16, 20-18)

Formaţia CSM 2007 LPS Focşani: Neguroiu – 19 puncte, Mirea, Vechiu – 2, Avram – 9, Anghel, Vîrnă – 10, Caragaţă, Ţibîrnă – 19, Halici – 1, Tănase, Chircă – 21.

Jocul s-a disputat marţi, de la ora 12,00, în Sala Polivalentă

Ultimul joc al turneului semifinal al Campionatului Naţional U 20, ale căruiDSCN5669 partide s-au disputat în Sala Polivalentă a chemat pe teren formaţia gazdă, CSM 2007 LPS Focşani şi Dinamo Bucureşti. Antecedente: focşănenii câştigaseră la scor mare meciurile cu sibienii şi piteştenii, bucureştenii DSCN5665pierduseră la piteşteni şi bătuseră la mare diferenţă pe sibieni. Miza partidei: pentru focşăneni – a treia victorie în turneu şi adjudecarea primei şanse la intrarea în turneul final după al doilea turneu semifinal; pentru dinamovişti, a doua victorie şi situarea în poziţie avantajoasă faţă de echipele din Piteşti şi Sibiu în ecuaţia calificării după alDSCN5632 doilea turneu semifinal. Pentru focşăneni era limpede că Dinamo va juca până în ultima secundă pentru a câştiga. Principalul său atu era foarte buna cunoaştere a adversarilor la care se adăugau talia şi forţa fizică superioare. Elevii profesorilor Petruţ Mihai şi Mircea Petrişor aveau de partea lor apărarea exactă, fantezia în atac şi tehnica scliplitoarea unora dintre ei. A rezultat un meci foarte echilibrat, cu numeroase schimbări de conducere la scor, în care CSM 2007 LPS Focşani s-a aflat de 10 ori în avans iar Dinamo, de 7 ori şi de trei ori a fost egalitate de scor. Echipa focşăneană s-a impus chiar în condiţiile în care unul dintre cei mai buni jucători ai săi, Radu Vîrnă, a fost eliminat pentru cinci greşeli personale, înlocuitorul său, Flavian Avram făcând o partidă de excepţie! De altfel, toţi baschetbaliştii focşăneni au jucat foarte bine reuşind o serie rară, în care au terminat neînvinşi şi primul turneu semifinal, ca şi partidele din tururile anterioare. În meciul de marţi, focşănenii au fost susţinuţi de o masivă galerie formată din din elevi ai LPS Focşani (foto) dar şi din voleibaliste (foto) şi handbalişti de la CSM Focşani 2007 şi părinţi ai jucătorilor. 

Următorul turneu semifinal va fi în perioada 30 Martie – 1 Aprilie, iar locul de desfăşurare va fi stabilit într-o licitaţie. Oricum, nu mai poate fi Focşaniul pentru că două turnee nu pot fi organizate consecutiv de acelaşi club.Atunci, CSM 2007 LPS Focşani va avea nevoie de o singură victorie pentru a se califica în turneul final chiar de pe primul loc.

În celălalt meci al zilei, CSU Sibiu – LPA CSU Piteşti 90-83

Clasamentul turneului:

1 – CSM 2007 LPS Focşani – 6 puncte

2 – Dinamo Bucureşti – 4 puncte

3 – LPS CSU Piteşti – 4 puncte

4 – CSU Sibiu – 4 puncte

 

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn