Întrecerea micuţilor şahişti de 1 Iunie, la Focşani, a adus la start, în foişorul din Grădina Publică şi la Sala Polivalentă, numeroşi concurenţi veniţi să-şi măsoare talentul şi ştiinţa în acest frumos sport al minţii. Competiţia s-a desfăşurat pe grupe de vârstă iar câştigători au fost toţi concurenţii care, la final, au primit diplome şi pachete cu dulciuri oferite de Consiliul Local şi Primăria Focşani. Organizarea a fost asigurată de Secţia de şah a CSM Focşani 2007 din partea căreia cei mai valoroşi juniori – Elena şi Andreea Toma, Bianca Banciu, Cătălin-Lucian Pătraşcu şi Cosmin Vasiliu s-au ocupat efectiv de organizarea întrecerilor, arbitraj, premiere. „Au făcut-o la cel mai bun nivel”, a apreciat preşedintele secţiei de şah a clubului, Aurelian Grigore. Pentru că foarte tinerii sportivi şi-au luat în serios rolul de competitori şi s-au bătut pentru a se clasa cât mai bine, vom prezenta ocupanţii primelor trei poziţii la fiecare categorie:
A: 1- Sebastian Mihai Potlog, Grădiniţa nr. 6; 2 – Ştefan Alexandru Voicu, Grădiniţa nr. 6; 3 – Ştefan Moldoveanu, Grădiniţa nr. 6.
B: 1 – Florin Alexandru, Şcoala nr. 7; 2 – Mihai Muraru, Şcoala Ştefan cel Mare; 3 – Andrei George Jinga, Şcoala Duiliu Zamfirescu.
C: 1 – Andrei Cucoaneş, Şcoala Alexandru Vlahuţă; 2 – Daniel Toader, Şcoala Nicolae Iorga; 3- Ionuţ Căpăţână, Şcoala Ion Basgan.
După încheierea întrecerilor de la Focşani, 15 şahişti – copii şi juniori, ai CSM Focşani 2007 au plecat la Galaţi unde au concurat la „Cupa Copilului Şahist”, competiţie începută sâmbătă. Concursul a fost organizat pe grupe de vârstă – sub 8 ani, unde s-au întrecut 18 participanţi, copii sub 10 ani, cu 19 concurenţi şi copii sub 14 ani, cu 14 participanţi. Focşănenii au avut reprezentanţi la toate categoriile. După concurs, Aurelian Grigore a spus: „A fost un turneu foarte puternic, a cărui dificultate a fost ridicată de nivelul foarte bun de pregătire al gazdelor, dar şi de prestaţia jucătilor noştri. Totuşi, gălăţenii sunt cu un an de pregătire înaintea noastră, obiectivul nostru fiind să-i ajungem ca nivel valoric într-un an. Cu participarea la „Cupa Copilului Şahist” am încheiat un ciclu de pregătire după care urmează evaluarea pentru a stabili cele mai bune formule de echipă în vederea participării la Campionatul naţional pentru copii şi juniori din iulie. Până atunci, sportivii noştri vor mai lua parte la „Trofeul Litoralului” turneu internaţional de mare tradiţie şi dificultate care va da o măsură cât mai apropiată de adevăr a stadiului de pregătire înaintea campionatului naţional pe echipe”.